L'Ajuntament de Vidreres condicionarà la primera planta de l'antiga casa del metge per destinar-la a habitatge d'emergència, és a dir, perquè pugui acollir provisionalment una família que ha estat desnonada o que ha hagut de ser evacuada de la seva casa per causes extraordinàries com ara un incendi que impedeixi que hi pugui residir. La intervenció afectarà també la planta baixa de la casa, on està previst que hi tornin les oficines dels Serveis Socials de l'Ajuntament. L'alcalde, Jordi Camps (CiU), ha concretat que la inversió pressupostada per aquest any per les obres de condicionament és d'uns 90.000 euros i que la intenció és licitar-les durant el segon trimestre.

Els treballs d'habilitació de les dues plantes de la casa comporten la col·locació de les instal·lacions dels serveis i arreglar la teulada. Camps ha concretat que l'estructuda de l'edificació està en bones condicions.

L'antiga casa del metge es troba entre l'ambulatori i el centre cívic de Vidreres. Com el seu nom indica, havia estat la casa del metge del poble. Quan va deixar de tenir aquesta funció, l'habitatge, que és municipal, va passar a acollir l'àrea de Serveis Socials del consistori i, posteriorment, el Jutjat de Pau, fins el novembre de 2014, quan les dependències d'aquest òrgan es van traslladar a l'antic edifici de la Casa de la Vila. Des d'aleshores, la casa ha estat tancada, si bé l'equip de govern ja tenia en ment dotar la casa del metge de noves funcions.

La planta baixa, doncs, es vol destinar a les oficines de Serveis Socials, que d'aquesta manera retornarà a la casa del metge. Actualment, es troba a l'entrada del nou ajuntament i, el seu desplaçament, permetrà ampliar les dependències dels vigilants municipals, que es troben al costat. El trasllat als baixos de la casa del metge han de suposar una millora de l'espai per als treballadors de l'àrea i poder oferir un millor servei als usuaris.

Quant a la primera planta, acollirà el citat habitatge d'emergència que ha de cobrir les necessitats de vivenda de manera provisional per a les famílies que hagin d'abandonar la seva llar, ja sigui perquè els expulsen per qüestions hipotecàries com per circumstàncies que posin en risc l'estructura de la seva casa i hagin d'abandonar-la. Camps ha concretat que amb aquesta llar d'emergència l'Ajuntament cobrirà una necessitat que durant el darrer mandat han comprovat que existeix. L'habitatge d'emergència s'habilitarà perquè pugui rebre dues famílies, si bé dependrà del nombre de membres que tinguin.