La primera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Blanes, Txell Salarich (CiU), va comunicar ahir la seva voluntat de renunciar com a regidora del consistori. Ahir va iniciar els tràmits administratius per renunciar, cosa que serà efectiva el 28 de gener. Fins llavors, seguirà treballant en les àrees ha encapçalat des de fa sis mesos: Promoció de la Ciutat -que inclou Empresa i Ocupació-; Turisme, Fires i Festes; Activitats i Cementiri. Fonts municipals van concretar que s'està pendent de qui serà el seu relleu a les files convergents (a les municipals del passat mes de maig, la següent a la llista de CiU era Dafne Galvany).

Txell Salarich, que vivia la seva primera experiència política, va voler deixar molt clar que plega per motius personals?? i que, un cop sigui efectiva la seva renúncia, tornarà a la seva anterior dedicació professional abans d'entrar en el món de la política: els Mossos d'Esquadra. En aquest sentit, Salarich va explicar que «plego per motius personals, ha arribat un punt en què la salut m'ha fet un toc d'atenció i, per això, he decidit renunciar al meu càrrec». En aquest darrer sentit, també va matisar que «no és en cap cas que no pugui assumir la càrrega de feina que significa».

La regidora, que tenia dedicació exclusiva (en ser policia, només es pot dedicar a la política amb aquest règim) va afegir que la decisió de renunciar l'ha deixat «trista: m'ha costat molt de prendre aquesta decisió perquè estava molt engrescada amb la feina que estava fent al capdavant de les meves àrees».

Salarich va remarcar que l'experiència del seu pas per l'Ajuntament «ha estat complexa, però alhora enriquidora» i va destacar la realització d'un Pla d'Accions a sis anys vista de la direcció que ha de prendre la indústria turística treballant conjuntament amb el sector privat; un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Vic; o bé el canvi de plantejament que es vol fer amb l'acció promocional Blanes 12, entre d'altres.

Un dels projectes més ambiciosos en què ha estat treballant l'encara primera tinenta d'alcalde és situar Blanes com a referent en el món del disseny internacional al cor de la Costa Brava. Aquesta fita, que caldrà seguir treballant durant els següents mesos, s'estava perfilant a partir de l'estada que faran a Blanes representants de diverses empreses que treballen a Silicon Valey, Califòrnia.

L'alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC), va lamentar la decisió de la seva primera tinenta d'alcalde perquè «està fent una molt bona tasca al front d'unes àrees que són de molta responsabilitat». Respecte a qui substituirà Salarich, és una qüestió que no s'ha concretat, va dir el batlle, que va afegir que pot haver-hi canvis al cartipàs.