La primera tinenta d´alcalde de Blanes renuncia al seu càrrec

Txell Salarich (CiU) argumenta motius de salut per plegar, mentre que CDC s'ha de pronunciar sobre el seu substitut

14.01.2016 | 07:18
Salarich, el dia de la presa de possessió com a regidora a l´Ajuntament.
Salarich, el dia de la presa de possessió com a regidora a l´Ajuntament.

La primera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Blanes, Txell Salarich (CiU), va comunicar ahir la seva voluntat de renunciar com a regidora del consistori. Ahir va iniciar els tràmits administratius per renunciar, cosa que serà efectiva el 28 de gener. Fins llavors, seguirà treballant en les àrees ha encapçalat des de fa sis mesos: Promoció de la Ciutat -que inclou Empresa i Ocupació-; Turisme, Fires i Festes; Activitats i Cementiri. Fonts municipals van concretar que s'està pendent de qui serà el seu relleu a les files convergents (a les municipals del passat mes de maig, la següent a la llista de CiU era Dafne Galvany).

Txell Salarich, que vivia la seva primera experiència política, va voler deixar molt clar que plega per motius personals?? i que, un cop sigui efectiva la seva renúncia, tornarà a la seva anterior dedicació professional abans d'entrar en el món de la política: els Mossos d'Esquadra. En aquest sentit, Salarich va explicar que «plego per motius personals, ha arribat un punt en què la salut m'ha fet un toc d'atenció i, per això, he decidit renunciar al meu càrrec». En aquest darrer sentit, també va matisar que «no és en cap cas que no pugui assumir la càrrega de feina que significa».

La regidora, que tenia dedicació exclusiva (en ser policia, només es pot dedicar a la política amb aquest règim) va afegir que la decisió de renunciar l'ha deixat «trista: m'ha costat molt de prendre aquesta decisió perquè estava molt engrescada amb la feina que estava fent al capdavant de les meves àrees».

Salarich va remarcar que l'experiència del seu pas per l'Ajuntament «ha estat complexa, però alhora enriquidora» i va destacar la realització d'un Pla d'Accions a sis anys vista de la direcció que ha de prendre la indústria turística treballant conjuntament amb el sector privat; un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Vic; o bé el canvi de plantejament que es vol fer amb l'acció promocional Blanes 12, entre d'altres.

Un dels projectes més ambiciosos en què ha estat treballant l'encara primera tinenta d'alcalde és situar Blanes com a referent en el món del disseny internacional al cor de la Costa Brava. Aquesta fita, que caldrà seguir treballant durant els següents mesos, s'estava perfilant a partir de l'estada  que faran a Blanes representants de diverses empreses que treballen a Silicon Valey, Califòrnia.
L'alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC), va lamentar la decisió de la seva primera tinenta d'alcalde perquè «està fent una molt bona tasca al front d'unes àrees que són de molta responsabilitat». Respecte a qui substituirà Salarich, és una qüestió que no s'ha concretat, va dir el batlle, que va afegir que pot haver-hi canvis al cartipàs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

La 35a edició se celebrarà del 10 al 13 de novembre i comptarà amb més de 70 activitats

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

El grup municipal demana que se suspengui cautelarment la consulta popular del 20 de novembre fins...

Puigdemont serà nomenat Confrare d´Honor de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

La capital de la Selva celebrarà la 35a edició de la festa del 10 al 13 de novembre.

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

Aporta un dictamen d'un catedràtic de la UdG que considera que el conveni signat entre...

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L'actual director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s'estrenarà al jurat en la 53a...

Enllaços recomanats: Premis cinema