El projecte del Parc Botànic de Vidreres segueix endavant i es podria començar a construir a finals de 2016. Segons va avançar l'alcalde vidrerenc Jordi Camps, actualment un empresari de la zona "segueix movent" tot el projecte buscant nous inversors, ja que el cost per a desenvolupar-lo seria de prop de 2 milions d'euros, provinents de capital privat. "Segons les previsions que han donat a l'Ajuntament, el parc podria ser una realitat a finals de 2016 i al llarg del 2017 ja es podrien començar a veure les primeres plantacions" va precisar el batlle de Vidreres.

L'avantprojecte del parc, que va ser presentat per un grup d'inversos vidrerencs al consistori a principis de 2015, proposava acollir al voltant d'unes 1.000 plantes, totes elles autòctones catalanes, amb la voluntat d'arribar a atraure entre 100.000 i 150.000 visitants l'any, gran part dels quals -uns 50.000- escolars. "El fet de tenir només plantes autòctones de Catalunya ens convertiria en un parc de referència, juntament als que ja existeixen a la zona com el Marimurtra a Blanes, els Jardins de Santa Clotilde a Lloret de Mar o els de Cap Roig a Palafrugell, que tenen plantes d'arreu del món" subratllava l'alcalde. En aquest sentit, l'objectiu del parc és plantar únicament espècies autòctones, típiques gironines i d'altres d'arreu de Catalunya, des dels Pirineus, passant per Barcelona o les de Lleida. "Els especialistes han estudiat les condicions climàtiques de Vidreres, per determinar si les plantes d'alta muntanya n'aguantarien les temperatures", va explicar Camps, que va afegir que "a l'hivern, a les nits, podem arribar a tenir fins a quatre graus negatius i per tant no hi hauria cap problema".

Sense emplaçament

Pel que fa a l'emplaçament d'aquest futur parc segueix sense concretar-se. En el moment en què els inversors van presentar l'avantprojecte, l'Ajuntament no disposa de ter?renys municipals i, per això, els inversors van haver d'iniciar la recerca d'un emplaçament privat. "Encara no ens han precisat en quina zona exacta preveuen crear el parc, però sí que sabem que serà un espai net, pràcticament sense urbanitzar més enllà d'un hangar destinat a la plantació i una instal·lació adapatada per a la formació dels escolars" va explicar el batlle vidrerenc.

Tot i que la previsió de construcció de parc es preveia per a finals del 2015, finalment es començaria a finals del 2016, de manera que l'obra podria estar acabada a finals de 2019, generant -durant els treballs- entre 15 i 20 llocs de treball.