El Parc BotÓnic de Vidreres podria ser una realitat a finals del 2016

El projecte segueix endavant impulsat per un empresari de la zona i tindria un cost de 2 milions d'euros procedents de capital privat

14.01.2016 | 07:18
El parc botÓnic complementaria espais com el de Marimurtra (a la imatge).
El parc botÓnic complementaria espais com el de Marimurtra (a la imatge).

El projecte del Parc BotÓnic de Vidreres segueix endavant i es podria comenšar a construir a finals de 2016. Segons va avanšar l'alcalde vidrerenc Jordi Camps, actualment un empresari de la zona "segueix movent" tot el projecte buscant nous inversors, ja que el cost per a desenvolupar-lo seria de prop de 2 milions d'euros, provinents de capital privat. "Segons les previsions que han donat a l'Ajuntament, el parc podria ser una realitat a finals de 2016 i al llarg del 2017 ja es podrien comenšar a veure les primeres plantacions" va precisar el batlle de Vidreres.
L'avantprojecte del parc, que va ser presentat per un grup d'inversos vidrerencs al consistori a principis de 2015, proposava acollir al voltant d'unes 1.000 plantes, totes elles aut˛ctones catalanes, amb la voluntat d'arribar a atraure entre 100.000 i 150.000 visitants l'any, gran part dels quals -uns 50.000- escolars. "El fet de tenir nomÚs plantes aut˛ctones de Catalunya ens convertiria en un parc de referŔncia, juntament als que ja existeixen a la zona com el Marimurtra a Blanes, els Jardins de Santa Clotilde a Lloret de Mar o els de Cap Roig a Palafrugell, que tenen plantes d'arreu del mˇn" subratllava l'alcalde. En aquest sentit, l'objectiu del parc Ús plantar ˙nicament espŔcies aut˛ctones, tÝpiques gironines i d'altres d'arreu de Catalunya, des dels Pirineus, passant per Barcelona o les de Lleida. "Els especialistes han estudiat les condicions climÓtiques de Vidreres, per determinar si les plantes d'alta muntanya n'aguantarien les temperatures", va explicar Camps, que va afegir que "a l'hivern, a les nits, podem arribar a tenir fins a quatre graus negatius i per tant no hi hauria cap problema".

Sense emplašament
Pel que fa a l'emplašament d'aquest futur parc segueix sense concretar-se. En el moment en quŔ els inversors van presentar l'avantprojecte, l'Ajuntament no disposa de ter?renys municipals i, per aix˛, els inversors van haver d'iniciar la recerca d'un emplašament privat. "Encara no ens han precisat en quina zona exacta preveuen crear el parc, per˛ sÝ que sabem que serÓ un espai net, prÓcticament sense urbanitzar mÚs enllÓ d'un hangar destinat a la plantaciˇ i una instalĚlaciˇ adapatada per a la formaciˇ dels escolars" va explicar el batlle vidrerenc.
Tot i que la previsiˇ de construcciˇ de parc es preveia per a finals del 2015, finalment es comenšaria a finals del 2016, de manera que l'obra podria estar acabada a finals de 2019, generant -durant els treballs- entre 15 i 20 llocs de treball.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Incendi al castell d┤en Plaja de Lloret

Ha cremat l'armari d'una habitaciˇ i els Bombers encara hi treballen

Puigdemont serÓ el confrare d┤Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

Puigdemont serÓ el confrare d┤Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

La 35a ediciˇ se celebrarÓ del 10 al 13 de novembre i comptarÓ amb mÚs de 70 activitats

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 Ús źnul╗

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 Ús źnul╗

El grup municipal demana que se suspengui cautelarment la consulta popular del 20 de novembre fins...

Puigdemont serÓ nomenat Confrare d┤Honor de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

La capital de la Selva celebrarÓ la 35a ediciˇ de la festa del 10 al 13 de novembre.

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

Aporta un dictamen d'un catedrÓtic de la UdG que considera que el conveni signat entre...

Enllašos recomanats: Premis cinema