El govern d´Anglès es defensa dient que la subvenció pel camp de futbol va anar a Begur

Es va produir un empat, però el municipi baixempordanès va obtenir l'ajuda perquè la seva gespa era tres anys més antiga

15.01.2016 | 07:09
La gespa artificial del camp de futbol d´Anglès va ser instal·lada l´any 2002.
La gespa artificial del camp de futbol d´Anglès va ser instal·lada l´any 2002.

L'equip de govern d'Anglès (CiU-AM) va assegurar ahir que el camp de futbol no va rebre una subvenció de la Diputació de Girona per a la renovació de la gespa artificial -col·locada el 2002- perquè «va empatar a la cinquena posició per nombre de punts» amb Begur, qui finalment va obtenir l'ajuda per l'antiguitat de la seva gespa, instal·lada el 1999. A través d'un comunicat, l'equip de govern va respondre així a les declaracions fetes a Diari de Girona pel president del Club Esportiu Anglès, Toni Vega, on lamentava que el camp de futbol d'aquesta localitat no fos receptor de cap ajuda econòmica i on insinuava també que des del consistori municipal «potser no es va fer tot el que tocava per fer-ho possible».

«Insinuar que un Ajuntament podia haver fet més per l'atorgament d'aquesta subvenció, més enllà de presentar la sol·licitud i la documentació necessària dins dels terminis establerts, és desconfiar de la transparència amb què aquest Ajuntament ha gestionat la tramitació de la sol·licitud i de tot el procés de resolució dut a terme per part de la Diputació» assegurava l'executiva local en el comunicat, on afegia que «aquesta mena d'insinuacions, són del tot inadmissibles i del tot irresponsables». «És una actitud del tot innecessària i totalment immerescuda per a una entitat de la tradició i arrelament del Club Esportiu Anglès, que aviat arribarà als 100 anys» lamentava el govern local en relació amb les declaracions de Vega.

Respecte al procés per optar a les subvencions de la Diputació de Girona per renovar la gespa artificial, pressupostades en 200.000 euros, i segons les bases de la convocatòria, s'atorgaven punts a cada localitat en funció de l'antiguitat de la gespa, el nombre d'habitants, el nombre d'usuaris del camp, el nombre d'equips i el nombre d'esports practicats. Una vegada aplicats aquests criteris de valoració i ordenats els municipis de major a menor puntuació, es van atendre les cinc sol·licituds amb més punts.

Així, segons s'exposava en el document publicat per l'equip de govern d'Anglès, hauria estat en aquesta part del procés quan s'hauria produït un «empat» entre Anglès i Begur «a la cinquena posició per nombre de punts» que, a partir de les bases, finalment s'hauria resolt prenent en consideració la gespa més antiga: la de Begur, instal·lada el 1999. D'aquesta manera es van atorgar les ajudes -fins a exhaurir la partida econòmica- als camps de: Banyoles (50.000 euros), Castell-Platja d'Aro (45.000 euros), Santa Coloma de Farners (42.500 euros), Cassà de la Selva (42.500 euros) i Begur (20.000 euros), i el camp de futbol d'Anglès va quedar en sisena posició.

D'altra banda, l'executiva local també va respondre ahir a les crítiques realitzades per Vega sobre «la falta de manteniment» de les instal·lacions del Club Esportiu. «El dia 28 de novembre, l'actual alcaldessa va anar a comprar personalment unes xarxes noves de futbol 7 i les va portar, també personalment, al camp de futbol» assegurava el comunicat. Per la seva part, el Club Esportiu Anglès ja està elaborant un document de resposta que farà arribar directament a l'alcadesa, Astrid Desset.

Nou ajut econòmic

Respecte a la nova convocatòria d'ajuts que la Diputació té previst atorgar durant el 2016 per a la renovació i el manteniment d'equipaments esportius per un valor de 150.000 euros, el govern local de la localitat selvatana va assegurar que «farà sempre tot el que estigui a les seves mans per millorar les instal·lacions esportives, sempre que les finances i les subvencions ho permetin».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

Enllaços recomanats: Premis cinema