L'Ajuntament de Vidreres ja ha posat mans a l'obra per poder iniciar, el pròxim mes de març, l'execució del projecte de l'Artèria Costa Brava que es va aprovar en el ple extraordinari celebrat el passat 29 de desembre. Licitada en 491.017,20 euros, aquesta primera fase del procés que ha de culminar amb la municipalització de l'aigua, consistirà en la construcció d'una arqueta que permetrà connectar la canonada del Pasteral que pertany al Consorci de la Costa Brava (CCB) amb la xarxa d'aigua potable del municipi, que actualment està gestionada per les empreses Rec Madral i Riera de Cabanyes. Aquesta actuació permetrà que Vidreres deixi de dependre de l'arqueta de Caldes, que utilitzava des del mes d'agost de 2014 per rebre l'aigua del Pasteral a canvi del pagament d'una taxa.

La construcció d'aquesta arqueta es realitzarà a Llagostera i requerirà l'expropiació d'uns metres de parcel·La de tretze propietaris de la zona. Per tal d'agilitzar aquest tràmit, el consistori vidrerenc ja ha iniciat converses amb aquest ajuNtament del gironès. «Els mateixos propietaris ja van viure aquest procés amb la construcció de l'arqueta que abasta Caldes i per tant no hi ha d'haver cap problema» va explicar el regidor de Serveis de Vidreres, Francesc Baltrons (CiU). Per això, el consistori preveu que les obres puguin començar a executar-se el mes de març, de manera que l'arqueta estaria construÏda i operativa a finals de juny o «una mica abans, si és possible», va afegir Baltrons.

Segona fase en marxa

Paral·lelament a aquesta primera fase, l'Ajuntament de Vidreres ja està treballant en la segona fase del procés que permetrà connectar aquesta arqueta amb el dipòsits municipals ubicats al cementiri a través d'una canonada de 12 quilòmetres de llargada. D'aquesta manera, el consistori podrà garantir el subministrament d'aigua als dipòsits municipals quan els pous de l'Ajuntament no cobreixin la demanda. «Estem esperant el document de municipalització del servei de l'aigua que depÈn de la Generalitat i per tant no tenim terminis exactes d'execució d'aquest segon tram» va explicar Baltrons. Aquesta fase està pressupostada en unS 2,5 milions d'euros i el consistori confia que tot el procés estigui acabat en un termini de 2 anys.