Estudien substituir el pont de la carretera de Blanes a Lloret de Mar per un pas regulat amb semàfors

L'any passat, el consistori blanenc ja va demanar solucions al Govern davant la degradació de les escales d'accés a l'estructura

18.01.2016 | 07:04

La Direcció General d'Infraestructures dels Serveis Territorials de la Generalitat a Girona han informat que tancaran l'accés a les escales del pont que els vianants utilitzen per travessar la GI-682, una carretera que uneix Blanes amb Lloret de Mar, a la comarca de la Selva. Els veïns podran continuar creuant la via a peu utilitzant les rampes d'accés que té el pont. La passarel·la se la coneix popularment com el 'Pont Verd' i es va construir durant els anys 70. Ara fa nou anys es van invertir 300.000 euros en obres de millora però l'any passat el consistori ja va alertar a la Generalitat en detectar l'estat de deteriorament que començaven a patir les escales d'accés a l'estructura. Ara, la Direcció General estudiarà si substitueix aquest pont per un pas regulat de vianants, a nivell de carretera i amb semàfors, o si només encarrega una patida per fer treballs de restauració de les escales.

El pont es troba al punt quilomètric 6 d'aquesta carretera d'accés a la Costa Brava i serveix per connectar el barri de La Pedrera amb els de Mas Borinot i Valldolig. La passarel·la és coneguda popularment com el 'Pont Verd' ja que fins fa sis anys l'estructura havia conservat el color que tenia originàriament quan es va alçar pels volts dels anys 1970. Ara fa mes de nou anys es van dedicar 300.000 euros per millorar i restaurar el pont. No obstant això, l'any passat el consistori de Blanes va detectar que les escales del pont tornaven a presentar símptomes de deteriorament.

Per això, el consistori blanenc es va posar en contacte amb la delegació de la Generalitat a Girona per demanar-los una solució. Després d'analitzar-ho, el Govern va plantejar la possibilitat d'enderrocar tot el pont. Una opció que l'Ajuntament de Blanes va consultar amb les entitats veïnals dels barris afectats i amb els grups polítics amb representació municipal però no es va arribar a una conclusió definitiva. La gran majoria de les entitats i de les formacions polítiques no veien amb bons ulls l'enderroc. En aquell moment, la Generalitat també va proposar la possibilitat de substituir el pont per un pas de vianants amb semàfors.

Davant d'aquest panorama i l'avançat estat de degradació de les escales, aquesta passada setmana la Generalitat ha decidit tancar-les i, fins que es trobi una solució, els veïns hauran d'accedir-hi mitjançant les rampes d'accés. Paral·lelament, la Direcció General d'Infraestructures ha aprovat estudiar la possibilitat de substituir la passarel·la per un pas de vianants. El projecte es redactarà durant les properes setmanes i un cop finalitzat s'enviarà al Departament de Territori qui escollirà si licita les obres per enderrocar el pont o prefereix apostar per invertir una nova partida econòmica i allargar la utilitat de les escales entre un i dos anys, com a màxim. Actualment per travessar a peu aquesta carretera existeixen tres sistemes, una d'elles és el 'Pont Verd' i les altres dues són dos passos soterrats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Incendi al castell d´en Plaja de Lloret

Ha cremat l'armari d'una habitació i els Bombers encara hi treballen

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

La 35a edició se celebrarà del 10 al 13 de novembre i comptarà amb més de 70 activitats

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

El grup municipal demana que se suspengui cautelarment la consulta popular del 20 de novembre fins...

Puigdemont serà nomenat Confrare d´Honor de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

La capital de la Selva celebrarà la 35a edició de la festa del 10 al 13 de novembre.

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

Aporta un dictamen d'un catedràtic de la UdG que considera que el conveni signat entre...

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L'actual director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s'estrenarà al jurat en la 53a...

Enllaços recomanats: Premis cinema