L'Ajuntament de Caldes ha llogat una nau industrial perquè Càritas pugui establir-hi un Servei d'Aliments de Càritas (SAC) o "supermercat", on les 52 famílies que atén actualment l'entitat, puguin obtenir-hi productes de primera necessitat canviant-los per punts que rebran dels Serveis Socials. "En el local que ocupa Càritas actualment ja no hi caben. Per això, calia buscar un nou espai" va explicar l'alcalde de Caldes, Salvador Balliu. "Amb aquest nou sistema de repartiment, les famílies podran escollir els diferents productes segons les seves necessitats en lloc de passar a recollir una bossa ja preparada" afegia la regidora de Serveis Socials, Maribel Reig. Aquests aliments provenen en gran part del Banc d'Aliments, però també de donacions particulars o de l'import que l'Ajuntament destina a la compra de productes.

Situat al polígon industrial del carrer Ponent, aquesta antiga fàbrica, de 600 metres quadrats, no l'ocuparà únicament Càritas, sinó que compartirà l'espai amb una altra entitat de la localitat, en concret, l'associació de carnaval Embarrakaldats. "El local ja disposa d'estanteries i només haurem de separar l'espai i col·locar-hi una porta" va explicar el batlle caldenc. D'aquesta manera, cada entitat podrà desenvolupar la seva activitat independentment de l'altra.

Tot i que la nau ja ha estat llogada, ara caldrà que tant Càritas de Caldes com de Girona visitin aquest immoble per donar el seu vistiplau i poder, així, firmar el conveni. "El local compleix totes les condicions que l'entitat ens va demanar, per això l'hem llogat" va subratllar Reig. A més, la nau també disposa d'un conjunt d'oficines que l'Ajuntament habilitarà per realitzar-hi diferents cursos de formació.

Segons el contracte d'arrendament, el consistori municipal pagarà mensualment 1.310 euros durant cinc anys -fins al 31 de desembre de 2020- per a un total de 78.650 euros. En el pressupost de 2016, ja s'hi va aprovar una partida de 16.000 destinada al lloguer d'aquest immoble.

Futur hotel d'entitats

D'altra banda, el consistori municipal també té previst, en un futur, crear un hotel d'entitats sense ànim de lucre caritatives, socials, lúdiques i culturals del municipi. "Aplegaria l'escola de música o altres entitats de la localitat en un mateix espai" va detallar Balliu, qui va afegir que de moment, encara no s'ha fet ni el projecte. "Des de l'Ajuntament vam encarregar fer un estudi i vam calcular que caldria un immoble d'uns 800 metres quadrats" va assenyalar Salvador Balliu, qui va afegir que per a aquest projecte hi ha prevista en una partida pressupostària de 350.000 euros.