La CUP de Blanes va rebutjar ahir l'oferta que l'equip de govern de Blanes (CDC-PSC), va fer arribar a tots els grups de l'oposició la setmana passada per convidar-los a entrar a formar part del govern municipal. A través d'un comunicat, la formació independentista -representada actualment al consistori blanenc amb un regidor i una regidora- va explicar que "no podem ni volem formalitzar cap acord global, ni molt menys signar un xec en blanc, amb un equip de govern que encara no ha definit, després de més de 200 dies de pacte PSC-CiU, quin és el seu pla d'acció municipal, tot haver-ho demanat en reiterades ocasions".

En aquest sentit, la CUP va remarcar que un dels motius pels quals han pres aquesta decisió es deu a què en "l'impuls" de "noves formes de fer política" que integrin la participació i implicació directa de la ciutadania i de les entitats en la política municipal, han "xocat constantment" amb l'equip de govern en aspectes com la participació ciutadana als plens municipals, on -segons assegura la formació- "s'ha posat de manifest una interpretació restrictiva del ROM que ha conduït a coartar la participació directa de les entitats en els plens provocant que aquesta només sigui possible sota el control absolut dels grups municipals".

Tot i la negativa a formar part del govern municipal, la CUP va remarcar que estan "disposats a treballar conjuntament" per impulsar polítiques i propostes "reals d'aprofundiment democràtic i transformació social".

En conèixer aquesta decisió, l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez (PSC) va subratllar que, tot i que l'executiva local també "advoca" per la participació ciutadana, les dues formacions tenen "maneres diferents de fer les coses". "La Cup és rupturista mentre que nosaltres -CDC-PSC- preferim canviar les coses poc a poc, pautadament" va afegir.

La resta de l'oposició

Pel que fa a la resta de grups de l'oposició, el batlle de Blanes va explicar que, de moment, els dos regidors d'ERC, Àngel Canosa i Albert Sanz, s'han mostrat interessats a convertir-se en nous socis del govern local, una decisió que hauran de concretar després de l'assemblea de partit que tenen previst celebrar demà. Respecte al grup més fort de l'oposició amb quatre edils, ICV-EUiA-Pirates, està previst que es reuneixin amb el govern local la setmana vinent. "Hi anirem amb la intenció de conversar, d'analitzar la situació que hi ha i oberts a les expectatives" va explicar el regidor del grup municipal, Joan Salmeron. De moment, C's, PP i Batega per Blanes no s'han pronunciat al respecte.