L'Ajuntament de Riudarenes ha contractat dos agents cívics procedents del Programa de Treball i Formació impulsat pel Consell Comarcal de la Selva i adreçat a persones en situació d'atur beneficiàries de la renda mínima d'inserció. Amb un contracte d'una durada de sis mesos i una jornada laboral completa, les dues noves treballadores -seleccionades d'entre tres candidates- es van incorporar el passat 29 de desembre a l'Ajuntament, en qualitat d'agents cívics.

Segons va explicar ahir l'alcalde de la localitat, Jordi Gironès (AIR), una de les agents treballa al centre de la localitat i s'encarrega de regular el trànsit durant l'horari d'entrada i sortida del centre escolar; de vigilar i notificar les incidències que puguin existir en diferents espais públics com parcs infantils o voreres; i també de realitzar enquestes i informar els ciutadans sobre les normes de civisme existents a la localitat en la recollida dels excrements dels animals domèstics o en la gestió de la brossa.

L'altra agent, exerceix la seva tasca a la urbanització de Can Fornaca, on s'encarrega de mantenir la zona vigilada -sobretot la de l'entorn del Centre Cívic- i de notificar els trams i zones on cal realitzar una actuació municipal. «Les tasques que realitzen ens permet ser més eficaços a l'hora de solucionar-ho» deia Gironès.