Riells i Viabrea comptarà, per primera vegada, amb el servei d'un supermercat que podria obrir les seves portes el pròxim mes de març. Així ho va confirmar ahir l'alcalde de la localitat, Josep Maria Bagot (Esquerra-GIR-AM), qui va remarcar que aquesta superfície "era una aposta molt necessària i esperada" entre els prop de 4.000 veïns que té el municipi. "Ja no s'hauran de desplaçar als pobles del voltant, com Breda o Gualba, per poder fer la seva compra diària o setmanal", subratllava satisfet el batlle, qui va afegir que, segons els han informat els mateixos propietaris, l'establiment podria obrir en un termini de "dos mesos".

Aquest supermercat, un Spar, tindrà 600 metres quadrats i estarà ubicat a prop del carrer Comerç. A més, segons va apuntar Bagot, els propietaris i l'Ajuntament ja han acordat que els llocs de treball no específics -dependents o reponedors- s'atorgaran a persones inscrites a la borsa de treball local. "Han estat molt receptius amb aquest tema", deia l'alcalde, qui afegia que "entenen" que en àrees en les quals es requereixen uns coneixements concrets, com carnisseria o peixateria, es busquin persones d'altres poblacions.

D'altra banda, Josep Maria Bagot va avançar que aquest no serà l'únic establiment d'alimentació que es preveu obrir al municipi. "A uns 200 metres més enllà, s'hi posarà un Condis", va explicar l'alcalde de Riells i Viabrea. Aquest supermercat, que s'instal·larà en el local que anteriorment ocupava un bar, tindrà 300 metres quadrats. El que no està tan clar és si també preveuen contractar veïns del municipi. "Ja ens hem reunit amb ells i seguirem insistint per fer-ho possible", va dir Bagot.

s'omplin en un futur de locals comercials que donin "nous serveis a la gent del poble".