El fiscal imputa assassinat a la tarotista i al veí de Lloret de Mar detinguts per matar Ana Maria Martos. Segons el relat del fiscal, pels volts del 20 de gener del 2004, Norma Beatriz Kuike i Josep Maria Tarraguell van portar la víctima fins a casa d'ell, a una urbanització de Lloret.

Quan estaven al garatge, "els dos van llançar un atac contra ella" i la van matar sense que tingués cap possibilitat de defensar-se. Després, continua el fiscal, seguint les indicacions de Kuike, Tarraguell va ficar el cos dins un bidó, el va omplir de ciment i el va enterrar en una parcel·la de la seva propietat.

La policia va trobar el cadàver nou anys després que els seus familiars denunciessin la desaparició. La víctima va aparèixer enterrada en un bidó ple de ciment en una parcel·la de Lloret de Mar el juny del 2013 i la policia va detenir Norma Beatriz Kuike al seu país d'origen, l'Argentina, pocs dies després, el 14 de juny. No la van extradir fins el gener del 2015.

En relació al cas, també van detenir un veí de Lloret de Mar, Josep Maria Tarraguell. El fiscal creu que els dos es van posar d'acord per matar a la víctima. Segons el relat del fiscal, pels volts del 20 de gener del 2004, Kuike i Tarraguell van portar Ana Maria Martos fins a casa d'ell, al carrer Nicaragua d'una urbanització de Lloret de Mar. "Quan es trobaven a l'interior del garatge de l'immoble, actuant de previ i comú acord, amb intenció d'acabar amb la vida d'Ana Maria Martos, van llançar un atac contra ella en el marc del qual li van donar mort", relata el fiscal.

L'acusació pública afegeix que l'agressió va ser inesperada i la dona no es va poder defensar. També apunta que la zona del cos atacada així com l'arma usada eren idonis per causar la mort de Martos.

Després de matar-la, exposa el fiscal, Tarraguell seguint les instruccions de Kuike va embolicar el cadàver de la víctima, la va ficar dins un bidó, el va omplir de ciment i, finalment, el va enterrar en una parcel·la de la seva propietat a la urbanització Lloret Residencial. Per això, el fiscal imputa un delicte d'assassinat a Kuike i Tarraguell.

L'advocat de Tarraguell, Carles Monguilod, ha demanat que s'arxivi la causa. Creu que no hi ha proves ni indicis que acreditin que la mort d'Ana Maria Martos va ser violenta o homicidi. "És totalment decisiu i contundent el contingut de l'informe final d'autòpsia que conclou que la mort té una causa i una etiologia indeterminada", apunta l'advocat que assegura que és "científicament plausible" per causes naturals o per accident.

En el mateix sentit, l'advocada de Kuike, Mercè Claramunt, ha demanat el sobreseïment perquè "no apareixen empremtes ni altres circumstàncies o elements que determinin que va estar en contacte amb la víctima" i també ha recalcat que no hi ha proves que permetin concloure que Martos va morir assassinada. Ni Kuike ni Tarraguell estan en presó preventiva.

Anys desapareguda

Quan va passar a disposició judicial, Kuike va assegurar que quan estava a casa de Tarraguell juntament amb Martos va anar al lavabo i quan va tornar a baixar al garatge, va veure que Martos s'havia clavat una xeringa al pit. Llavors, li va entrar el pànic i va marxar d'allà. Norma Beatriz Kuike diu que no va avisar cap ambulància ni la policia perquè estava enfadada perquè no havia estat a temps de salvar la vida a la seva amiga que, segons ella, feia temps que tenia tendències suïcides. Tarraguell, en canvi, reconeix que es va desfer del cadàver de la víctima però diu que no sap com va morir. Segons la seva versió, el dia dels fets van arribar ell, la víctima i Norma Beatriz Kuike a casa seva amb el seu cotxe.

Aleshores, les dues dones es van quedar dins del cotxe al garatge mentre ell va anar a fer feines a casa. Quan va baixar de nou al garatge, es va trobar Kuike asseguda a terra i, al costat, Ana María Martos morta. L'home diu que no va veure cap arma i tampoc es va fixar en si la víctima tenia alguna ferida o signe de violència.L'última senyal de vida que hi havia d'Ana Maria Martos abans que la seva família denunciés la seva desaparició va ser el 18 de gener del 2004 a Sant Feliu de Llobregat, d'on era ella.

Van passar nou anys sense notícies d'ella fins que el juny del 2013 la policia va trobar les seves restes, entaforades dins un bidó ple de ciment i enterrada en una finca de Lloret de Mar. Un parell de trucades anònimes a una associació de familiars de persones que busquen desapareguts van posar la policia espanyola sobre la pista dels sospitosos de la mort de Martos.