El ple de l'Ajuntament de Breda (Selva) ha declarat per unanimitat persona no grata el rei Felip VI al·legant que el monarca representa un "Estat que impedeix el lliure exercici del dret a decidir del poble de Catalunya".

Segons ha informat avui ERC de Breda, l'acord va ser adoptat ahir a la nit per la unanimitat del ple del consistori, integrat per 6 membres d'ERC -el govern municipal-, 2 de CiU, 2 de Tots per Breda -candidatura local- i 1 de la CUP.

La moció declara "persona no grata el monarca Felip VI i qualsevol altre representant de la monarquia espanyola en tant que representant d'un Estat que impedeix el lliure exercici del dret a decidir del poble de Catalunya" i insta el consistori a no participar en cap acció que suposi un reconeixement de la corona.

Per als impulsors de la moció, Felip VI representa una institució, la monarquia, que té "uns valors completament allunyats de la igualtat entre ciutadans".

A més, reprotxen al monarca la seva "falta de respecte institucional" amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per "negar-se a rebre-la en audiència pública" per comunicar-li l'elecció del nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, un tràmit que el Rei va demanar que es fes per escrit.