La Fiscalia Federal alemanya ha informat avui de la detenció dels responsables del portal de propaganda neonazi "Altermedia Deutschland", acusats de constituir una organització criminal d'ultradreta.

L'operació, com informa la Fiscalia en un comunicat, ha inclòs el registre de diverses habitatges dels detinguts i d'altres sospitosos en els estats federats de Renània del Nord-Westfàlia, Baden-Württemberg, Berlín i Turíngia, així com a Lloret de Mar (Selva), on també s'ha detingut a una persona.

Els detinguts són una dona de 47 anys, Jutta V., i un home de 27, Ralph Thomas K., sospitosos d'haver difós a través d'internet contingut delictiu d'incitació a la xenofòbia.

Segons els investigadors, "Altermedia" és el principal portal de continguts d'extrema dreta en llengua alemanya.

La pàgina en qüestió, prohibida pel Ministeri alemany d'Interior, està allotjada en un servidor rus i Berlín ha demanat a les autoritats de Moscou la seva desconnexió.

Segons els investigadors, els detinguts, al costat de tres sospitosos més, van utilitzar aquesta pàgina web per difondre la ideologia nacionalsocialista, amb salutacions i consignes nazis prohibides i amb proclames d'incitació a l'odi.

Les publicacions incloïen des de missatges de violència contra els estrangers que viuen a Alemanya, fins a escrits negant els crims nazis i l'Holocaust.

La Fiscalia Federal explica que ha assumit les investigacions "donada la rellevància del cas", ja que els missatges eren accessibles a escala mundial i poden haver incitat d'altres extremistes a cometre delictes.

Està previst que els detinguts passin entre avui i demà a disposició del Tribunal Suprem, que haurà de decidir sobre el seu enviament a la presó.