Ja han despenjat la fotografia del monarca de la sala de plens municipal?

Des que tinc memòria, la foto del rei mai ha estat penjada a l'Ajuntament de Breda. De fet, és possible que no hi hagi sigut mai.

Quin procediment seguiran per comunicar l'acord i el contingut de la moció a la Casa Reial?

La veritat és que haurem de buscar el contacte oficial, perquè com que mai abans hi hem hagut de parlar, no el tenim. Suposem que ja n'estan assabentats, però volem fer bé les coses i informar d'aquesta decisió de manera oficial.

Creu que, amb aquesta aprovació, es generarà un efecte cadena a la resta de municipis catalans?

És el que esperem. Nosaltres hem llançat la bomba, i ara esperem que molts altres consistoris s'adhereixin a la causa i s'escampi arreu del territori. No volem que sigui una anècdota puntual ni que es quedi només a Breda. Volem que arribi com a més llocs millor, tot i que és cert que ens ha ajudat a situar la nostra localitat en el mapa...

De moment, cap altre Ajuntament s'ha interessat per la moció?

Directament no, però sí que des d'ERC ja ens han demanat que els facilitem la moció per si algun ajuntament s'hi vol adherir.

Ja han rebut crítiques o felicitacions per part dels veïns de la localitat?

Directament, pràcticament ni una. Ha estat més a través del Facebook, on hi ha comentaris de tot tipus. Algun veí ens retreu que hi ha coses més importants a tractar. Però en el ple, a banda d'aquesta qüestió, es van aprovar 13 punts més com, per exemple, la moció per restituir el tercer metge de família del CAP.

I algun atac?

No. De moment només se n'ha fet ressò la premsa. És molt aviat per saber quines conseqüències tindrà tot plegat. El que sí que és veritat és que la notícia ja s'ha escampat com una taca d'oli.