La comunitat islàmica assegura que se´ls ha «utilitzat de coartada política»

El president de la Ucidcat afirma que la reacció dels veïns de Sant Hilari Sacalm està basada en una «mentida»

31.01.2016 | 07:16
La comunitat islàmica assegura que se´ls ha «utilitzat de coartada política»

PEP TABERNER
«L'emigrant mereix poder viatjar amb el Déu a qui resa al cor, amb els seus costums i amb la cultura que l'ha parit»

El president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (Ucidcat), Mohamed El Ghaidouni, va denunciar ahir que s´ha «utilitzat» la comunitat islàmica de Sant Hilari Sacalm de «coartada per fer política». El Ghaigouni va fer aquestes declaracions arran de la mobilització veïnal que s´ha viscut la darrera setmana a la localitat selvatana a causa de l´aprovació de la modificació del Pla General d´Ordenació Urbana (POUM) que ha de permetre que es pugui fer un ús religiós de les zones industrials. «És un conflicte provocat per generar temes polítics i que no té a veure amb la realitat perquè la comunitat islàmica a Sant Hilari no ha comprat cap nau per posar-hi una mesquita» va dir el president de la Ucidcat.

Justament l´oposició dels veïns es va centrar en la possibilitat que la comunitat islàmica tingués –amb aquesta aprovació– l´opció d´instal·lar una mesquita o centre de culte a dues naus –de 500 metres quadrats – ubicades al carrer Sant Jordi. «El president de la comunitat islàmica de Sant Hilari va signar un document en el qual assegura que no ha comprat cap nau i que vol treballar en col·laboració amb l´Ajuntament per buscar un local on no es generin problemes d´integració» va especificar El Ghaidouni.

En aquest sentit, l´equip de govern local (PIG) va explicar en el ple celebrat dijous al vespre, que ja estan treballant en la recerca d´un nou emplaçament on instal·lar-hi el centre islàmic i que també s´han posat en contacte amb la Direcció General d´Afers Religiosos de la Generalitat perquè obrin un procés de mediació en la recerca d´aquest nou espai. «Nosaltres –la Ucidcat– estem col·laborant amb l´Ajuntament perquè ni ells ni la comunitat islàmica tenen res a veure amb aquesta polèmica que s´ha generat per temes polítics» va precisar el president de l´entitat, qui va afegir que «no és saludable per la convivència» entre els veïns de la localitat selvatana.

Concentració
A més, El Ghaidouni va remarcar que els integrants de la comunitat islàmica hilarienca estan «espantats» perquè fins ara «mai havien tingut cap problema» al poble i aquesta setmana s´ha produït una «reacció de rebuig basada en una mentida». «Aquesta notícia va sortir d´un dia per l´altre i immediatament es va organitzar una concentració de rebuig de la qual no se sap qui en són els responsables» va lamentar el portaveu de la Ucidcat qui va sol·licitar que «es demanin responsabilitats».

D´altra banda, el portaveu de la comunitat islàmica de Sant Hilari Sacalm –que no es va voler identificar– va assegurar ahir que «per ells» la polèmica «va acabar» amb la celebració del ple. «Ja ha passat el ple i ja s´ha acabat» va dir el portaveu. En aquest sentit, el líder de la comunitat islàmica hilarienca, també va remarcar que no estan «enfadats ni espantats» perquè «tothom té el dret de dir el que pensa i opina». L'entitat Comunitat Islàmica es reuneix des de fa 10 anys en un garatge del carrer Piscina, però se´ls ha quedat petit i per aquest motiu estarien buscant un nou emplaçament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

El jutge no sap si va arribar la citació a tres russos imputats en l´operació Clotilde

Es tracta del general rus Viktor Kanaikine, així com dels seus compatriotes Segey Nalimov i Andrei...

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

El trencament, que podria haver estat causat pel terratrèmol de 3,6 graus, va afectar el carrer...

Vilobí farà diverses obres de millora a Sant Dalmai i Salitja abans d´acabar l´any

Vilobí farà diverses obres de millora a Sant Dalmai i Salitja abans d´acabar l´any

L'equip de govern (GMI) té previst reformar la carretera de Caldes, instal·lar un nou aparcament...

Hostalric dóna llum verda al Pla Local de Joventut, que compta amb uns 17.200 euros

L'Ajuntament d'Hostalric ha donat llum verda al nou Pla Local de Joventut 2016-2019, que...

Lloret manté un any més el certificat Q de Qualitat Turística

Lloret Turisme va superar el 4 d'octubre passat l'auditoria

Oncolliga Blanes reuneix 3.000 euros

Oncolliga Blanes reuneix 3.000 euros

El concert benèfic va aplegar més de 150 persones

Enllaços recomanats: Premis cinema