Des de l´any 2011, l´Hospital de Blanes ha patit diverses retallades que han generat, en diverses ocasions, les protestes i mobilitzacions dels treballadors del centre sanitari i els veïns de la localitat.

Segons va explicar ahir Edgar Felip, el 2011, el servei de Ginecologia i Obstetrícia es va traslladar a l´Hospital de Calella de Mar, la qual cosa va provocant el tancament de la segona planta de l´Hospital de Blanes.

Més tard, el 2013, es van suprimir 20 habitacions destinades a patologia aguda de medicina interna i es van suprimir també els serveis de guàrdia de Cirurgia i Traumatologia de l'Hospital Comarcal de Blanes.

Tots aquests fets van portar al comitè d´empresa del centre sanitari a organitzar mobilitzacions de protesta pels carrers blanencs. L´última va ser l´octubre de 2013, quan, amb el suport dels veïns de la localitat, van recórrer diversos carrers per reclamar l´aturada de les retallades en els serveis de l'Hospital Comarcal de la Selva i per recordar la pèrdua de diferents prestacions mèdiques al centre sanitari des de 2011, com el servei de rehabilitació que va obligar els pacients que s´estaven recuperant d´una operació a desplaçar-se fins a Lloret de Mar o la supressió del cirurgià a la nit, a partir de les vuit del vespre.

De moment, el comitè d´empresa no té previstes noves mobilitzacions de protesta. «Estem en Stand by, esperant si la situació es normalitza definitivament» va dir ahir Edgar Felip, qui va afegir que «sembla que de moment s´està solucionant el problema».