Blanes ha adjudicat per 5.687 euros els treballs de suport i assessorament del procés participatiu respecte el projecte de prolongació de l'autopista C-32 a l'empresa The Whatsons, de Vilafranca de Penedès. La decisió va ser aprovada ahir per Junta de Govern Local i serà l'Ajuntament blanenc qui es farà càrrec de l'organització i finançament d'aquesta consulta popular.

El procés d'adjudicació del contracte es va iniciar el passat 15 de gener quan es va publicar el plec de prescripcions tècniques, amb un termini que es va esgotar el dia 22. Un total de set empreses van presentar les seves respectives propostes, d'entre les quals es va escollir a The Whatsons, per les millores presentades tant en la metodologia proposada com en els aspectes tècnics per dur a terme el procés participatiu i altres àmbits que, segons l'Ajuntament, es van valorar com més avantatjosos. Les propostes van ser puntuades en base a cinc criteris en relació a la metodologia, la fase d'informació, el personal tècnic i currículum professional, així com les millores tècniques i l'oferta econòmica que presentava.

Primera trobada

D'altra banda, aquesta setmana ja es va celebrar una trobada entre els representants de l'empresa adjudicatària i els membres de la Comissió de Seguiment. Aquest grup de treball encapçalat per l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, està format per les forces polítiques amb representació municipal, membres de la Plataforma Aturem la C-32 i tècnics de l'Ajuntament de Blanes. Durant la trobada, es van tractar diversos aspectes relacionats amb la metodologia que s'utilitzarà, així com del "timing de treball". D'entrada, la durada aproximada que es va plantejar perquè es pugui dur a terme el procés participatiu que culminarà amb la jornada de consulta és de 80 dies en total, tot i que ja es va concretar que aquest termini es podria allargar per qualsevol circumstància que aconselli ampliar el topall establert a priori. Tot i això, el termini total no podrà excedir els 100 des de l'adjudicació dels treballs.