Premien un projecte que ajuda persones amb incontinència

L'empresa Absorvalia de Massanes, que fabrica bolquers reutilitzables, va ser distingida ahir amb el diploma que entrega anualment el Consell Comarcal de la Selva i que l'acredita com a la millor iniciativa emprenedora del 2015

11.02.2016 | 07:06
El president del Consell, Salvador Balliu, entrega el diploma als impulsors d´Absorvalia.
El president del Consell, Salvador Balliu, entrega el diploma als impulsors d´Absorvalia.

L

a crida d'una mare amb dos fills discapacitats que pateixen incontinència va ser el punt de partida d'Absorvalia, una empresa de Massanes que fabrica absorbents tèxtils reutilitzables i que ahir va ser distingida com la millor iniciativa emprenedora del 2015 pel Consell Comarcal de la Selva, en un acte que va tenir lloc al Centre Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners.
Sota l'atenta mirada d'una trentena de persones -la majoria escolars-, els seus impulsors, Mireia Montolio i Jordi Feliu, van subratllar que la motivació del seu projecte consisteix a ajudar persones que pateixen incontinència urinària o fecal, excessos de salivació o simplement les dones durant la menstruació, creant un producte que «s'adapti a cada realitat». «Els primers prototips els vam desenvolupar amb la mare d'en Nil i en Joel, dos nens discapacitats que, a mesura que creixien, no trobaven bolquers de la seva talla», va explicar Mireia Montolio. «Des de llavors, la gent ens contacta directament i ens expliquen la seva problemàtica, cosa que ens permet fer nous productes i millorar els ja existents», va afegir Feliu.
Nascuda el març de 2015, i a través d'un projecte de micromecenatge a la plataforma TotSuma anomenat «Cap infant sense piscina», de moment aquesta empresa selvatana ja ha pogut crear banyadors, llençols, pitets i bolquers. «Són confortables, ajustables, pràctics, assequibles i reutilitzables, amb vida útil que, en els casos dels banyadors, pot ser de 2 o 3 anys», va explicar Montolio, qui va afegir que per rentar-los només cal deixar-los en remull i posar-los a la rentadora. «És una alternativa ecològica i de qualitat respecte d'altres productes d'un sòl ús», va afegir aquesta empresària.
Amb aquest reconeixement del Consell Comarcal, aquests dos enginyers tèxtils esperen ara poder introduir-se en el mercat ortopèdic de tot l'Estat per arribar a més persones. «Aprofitarem l'assessorament -a càrrec de SECOT (Sèniors Consultors Tècnics)- que ens han donat com a premi per fer créixer el projecte, perquè hi ha molta gent que necessita ajuda i que encara no ens coneix», va assenyalar Feliu, qui va afegir que actualment, per exemple, estan treballant amb persones que han estat intervingudes de càncer de pròstata.
El diploma va ser entregat pel president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, qui va destacar que iniciatives com aquestes «donen nous negocis i llocs de treball» a la Selva.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Turisme de cementiris a Blanes

En el recinte s´hi troben des de Joaquim Ruyra fins a Carl Faust, passant per dos beats

Detenen un fugitiu a Lloret que estava buscat per suborn a l´Azerbaidjan

Estava reclamat internacionalment i la Guàrdia Civil el va detenir després de trobar-ne rastre en...

Un incendi afecta una habitació i la cuina del castell d´en Plaja

Un incendi afecta una habitació i la cuina del castell d´en Plaja

Ensurt a Lloret de Mar. Sobretot per a molts veïns i turistes que es trobaven a tocar la platja de...

La cadena Fergus es farà càrrec d´un dels hotels clausurats a Lloret

La cadena Fergus es farà càrrec d´un dels hotels clausurats a Lloret

L'Ajuntament manté suspesa la llicència d'activitats del Savoy fins que es resolguin totes les...

Incendi al castell d´en Plaja de Lloret

Ha cremat l'armari d'una habitació i els Bombers encara hi treballen

Enllaços recomanats: Premis cinema