Després d'anys d'espera, la biblioteca Joaquim Bauxell d'Anglès finalment ha obert les portes de manera definitiva i ja es troba en ple funcionament, tot i que la inauguració oficial no serà fins al pròxim 20 de febrer. «Les feines i reparacions que quedaven pendents ja han estat realitzades i vam entendre que no podíem esperar la inauguració per obrir» va explicar el regidor de cultura, Josep Casadellà. En aquest sentit, l'edil va precisar que es va arreglar el servei de calefacció, instal·lar el sistema d'alarmes de seguretat i incendis, revisar i legalitzar el funcionament dels ascensors o col·locar i condicionar els ordinadors. «A més, també es va instal·lar l'equipament necessari per poder llegir bandes magnètiques, i per tant, fer préstecs», va afegir Casadellà.

Dirigida per Georgina Linares, la biblioteca va obrir definitivament dilluns passat i de moment, segons el regidor, ja ha rebut prop de 100 visites diàries. «Ho hem anunciat a les xarxes socials i explicat a les escoles i instituts perquè la gent sàpiga que no cal esperar el dia 20 per poder utilitzar aquest espai» va assenyalar Casadellà. La biblioteca funcionarà a partir d'ara, de dilluns a divendres de les quatre de la tarda a les vuit del vespre i els dimecres i els dissabtes de dos quarts de deu del matí a dos quarts de dues del migdia.

Un llarg procés

Aquest nou equipament cultural, situat a la finca on hi havia l'antiga cooperativa al carrer Indústria, es va començar a construir el mes de novembre de l'any 2008. Dos anys després, però, l'empresa constructora va fer fallida econòmica i l'obra va quedar aturada, fins al 2014, que l'equip de govern d'aleshores (PAU) va decidir recuperar-lo i l'actual (CiU-AM) l'ha acabat, més de vuit anys després.