El procés que ha de culminar amb la celebració del primer festival cultural d'Anglès ja s'ha començat a posar en marxa i se celebrarà durant el 2016, tot i que encara no hi ha cap data assegurada, segons va confirmar l'Ajuntament de la localitat selvatana. El projecte Viu la Burés, pensat i desenvolupat com a treball de final de grau per l'anglesenca Meritxell Riera proposa dur a terme una jornada intensa d'activitats a l'antiga fàbrica tèxtil d'Anglès. "L'objectiu del festival és que s'hi impliqui tot el poble i, durant un dia, donar vida a la Burés", va destacar Riera.

Amb aquesta ambició, aquesta noia de només 22 anys ja ha aconseguit involucrar en el seu projecte diverses entitats i associacions municipals, i el mateix Ajuntament, i actualment està treballant per elaborar una programació que inclogui actes per a totes les edats, fetes i dedicades, sobretot, a la gent del poble. "Ara encara estic en la fase de lligar les propostes, però ja començo a tenir una programació" va avançar la impulsora del festival. "Sabem que al matí hi haurà tallers i activitats infantils i un debat-vermut en el qual el fil conductor serà el passat, el present i el futur de la Burés, així com debats, exposicions, mostres gastronòmiques, balls o música" va subratllar aquesta jove d'Anglès, que va afegir, però, que "encara no hi ha res tancat".

Tot i això, de moment, la proposta ja ha estat presentada a les xarxes socials -a Facebook ja té més de 400 seguidors- i un cop tancat el programa definitiu comptarà també amb una pàgina web pròpia. "Amb l'alcaldessa -Astrid Desset- ens reunim cada dues setmanes i vam decidir iniciar ja la campanya de presentació, tot i no tenir cap data de celebració assegurada, per intentar que vingui com més gent millor, ja que la idea també és donar a conèixer el poble i fer de la Burés un centre cultural de referència", va assenyalar Riera.

Per la seva part, el consistori anglesenc demanarà a finals de febrer una subvenció per poder tirar endavant la proposta tal com està dissenyada actualment. Tot i això, en cas de no rebre-la, el govern local (CiU-AM) ja va avançar que el festival es farà igualment encara que "amb menys activitats".