Anglès actualitza una ordenança que encara sancionava en pessetes

Tot i que la norma reguladora de tinença d´animals va ser aprovada de nou el 2008, no es va canviar el tipus de moneda de cobrament

16.02.2016 | 07:40

L´Ajuntament d´Anglès ha actualitzat i posat en funcionament l´ordenança cívica de tinença d´animals, després de detectar que en l´antiga normativa –datada de 2008– les sancions se seguien «cobrant» en pessetes. Així, segons l´ordenança aprovada de manera inicial el 27 d´octubre de 2008 per un Ajuntament liderat en aquell moment pel convergent Pere Figuereda i vigent a la localitat selvatana fins a finals de 2015, les infraccions eren sancionades amb multes que anaven des de les 2.000 fins a les 25.000 pessetes, tot i que aquesta moneda va deixar de circular el març de 2002. Aquella normativa aprovada fa sis anys, era la mateixa que ja havia estat aprovada i signada el 25 de novembre de 1999 –l´any en què es va implantar l´euro– pel llavors alcalde, Josep Manel Bassols (CiU).

Amb l´actualització que ha realitzat l´actual equip de govern (CiU-AM), les infraccions lleus com no recollir els excrements de la via pública o passejar els gossos sense corretja o cadena i que fins ara eren multades amb imports que anaven de les 2.000 a les 5.000 pessetes, passaran a costar des dels 60 fins als 400 euros. Les infraccions greus com infligir maltractaments als animals o descuidar-ne la manutenció o les vacunes que costaven entre 5.001 i fins a 15.000 pessetes, es multaran ara amb imports que aniran des dels 401 fins a 1.500 euros. I les infraccions molt greus com passejar gossos considerats «perillosos» sense corretja o cadena, enverinar els animals o incitar-los a conductes agressives, i que eren sancionades amb multes que anaven de les 15.001 fins a les 25.000 pessetes o el comís i/o sacrifici de l´animal, costaran ara entre 1.501 fins a 3.000 euros.

Primera sanció
Aquesta actualització ha permès al consistori anglesenc obrir un primer expedient sancionador per una falta molt greu al propietari d´un gos perillós no censat i que no anava lligat ni portava morrió quan va atacar un altre gos, en Txiqui, a la via pública. A través d´un comunicat publicat al Facebook, el consistori condemna l´atac remarcant que «no es poden tolerar de cap manera aquests comportaments» i assegurant que seran «implacables» aplicant sancions. En el text, l´executiu local reconeix que hi ha un problema d´incivisme i avança que es posaran en marxa diverses accions per fomentar un canvi. «Tenim la mà estesa a totes les propostes per millorar entre tots la convivència, perquè és evident que tenim un problema. Aquesta voluntat de buscar solucions, però, no impedirà que perseguim i sancionem a aquelles persones que no respectin ni la neteja ni la seguretat de l'espai comú» assegura el text.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

La 35a edició se celebrarà del 10 al 13 de novembre i comptarà amb més de 70 activitats

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

El grup municipal demana que se suspengui cautelarment la consulta popular del 20 de novembre fins...

Puigdemont serà nomenat Confrare d´Honor de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

La capital de la Selva celebrarà la 35a edició de la festa del 10 al 13 de novembre.

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

Aporta un dictamen d'un catedràtic de la UdG que considera que el conveni signat entre...

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L'actual director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s'estrenarà al jurat en la 53a...

Enllaços recomanats: Premis cinema