En 2 anys han caigut 25 membres de grups criminals a Lloret de Mar

La col·laboració entre Guàrdia Civil i Policia Local ha donat bons resultats i se seguirà fent

22.02.2016 | 07:13
Imatge de la droga i materials comissats al grup desarticulat al febrer.
Imatge de la droga i materials comissats al grup desarticulat al febrer.

Tres organitzacions criminals desmantellades, 35 quilos de droga comissats i 25 arrestats gràcies a la col·laboració entre Guàrdia Civil i Policia Local de Lloret. El treball conjunt va començar a materialitzar-se de forma «estreta» el 2014 i aquests han estat els resultats i segons afirma la Guàrdia Civil en un comunicat, la col·laboració es mantindrà per tal que grups criminals que es detectin puguin ser localitzats i desmantellats.
Quan va començar la col·laboració entre els dos cossos era bàsicament per canalitzar la informació que els agents locals obtenien directament durant el servei diari realitzat als carrers del municipi que llavors un cop a mans de la Guàrdia Civil servia per verificar els informes emesos pels policies locals.
Finalment, a principis de 2014 els dos cossos policials van començar una operació conjunta, l'anomenada Vengradis, que estava formada per ciutadans àrabs i que va permetre desarticular una organització dedicada al tràfic de drogues, concretament haixix i cocaïna. A mitjans del 2014 es va fer l'explotació de l'operació.
Poc després, i seguint amb la col·laboració entre els dos cossos, es va iniciar l'anomenada operació Escamarlà. Va servir per desmantellar una organització que estava formada de persones de nacionalitat espanyola i tots residents a Lloret de Mar. Aquests no exercien cap activitat laboral, mentre que portaven un alt nivell de vida. Els policies van poder comprovar que es dedicaven a la venda de metamfetamina.
La investigació va durar gairebé un any i després de la seva desarticulació, el seu principal integrant va ingressar a la presó per ordre judicial.
Finalment a principis d'aquest febrer, va començar l'explotació de l'operació Molillor, la qual s'havia iniciat el passat estiu quan els agents dels dos cossos van tenir constància de l'existència d'un grup criminal dedicat al tràfic de cocaïna tant a Lloret de Mar, com a localitats del voltant i fins i tot alguna d'elles a les províncies de Lleida i Barcelona.
L'organització estava perfectament jerarquitzada i cada membre feia una activitat determinada. L'entramat estava format tant per ciutadans espanyols, magrebins i uruguaians. Aquests arribaven a distribuir uns 300 grams de cocaïna a la setmana.

Cinc quilos de metamfetamina
A través de les tres operacions policials en les quals han participat tant els agents locals de Lloret de Mar com la Guàrdia Civil de Girona s'han confiscat un total de 35 quilos de droga. En concret, sis quilos de cocaïna, 15 quilos de pol·len d'haixix, cinc quilos de marihuana, cinc quilos de metamfetamina -cristall-, quatre quilograms de substàncies per a tall -cafeïna, levamisole, piracetam, destrometorfano , entre altres-, així com estris per a la manipulació, balances, embolcalls per a la distribució, entre altres. Durant les diferents operacions contra els els tres grups criminals també van comissar 128.000 euros de curs legal i 20.000 euros més, que eren falsos. Per als comisos van haver d'escorcollar 16 immobles i garatges.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge autoritza l´Ajuntament de Lloret a obrir el camí de ronda de Can Juncadella

El jutge autoritza l´Ajuntament de Lloret a obrir el camí de ronda de Can Juncadella

El pas està barrat des del 2009 i el consistori té 15 dies per retirar la porta instal·lada pels...

El jutge no sap si va arribar la citació a tres russos imputats en l´operació Clotilde

Es tracta del general rus Viktor Kanaikine, així com dels seus compatriotes Segey Nalimov i Andrei...

Enllaços recomanats: Premis cinema