Tres organitzacions criminals desmantellades, 35 quilos de droga comissats i 25 arrestats gràcies a la col·laboració entre Guàrdia Civil i Policia Local de Lloret. El treball conjunt va començar a materialitzar-se de forma «estreta» el 2014 i aquests han estat els resultats i segons afirma la Guàrdia Civil en un comunicat, la col·laboració es mantindrà per tal que grups criminals que es detectin puguin ser localitzats i desmantellats.

Quan va començar la col·laboració entre els dos cossos era bàsicament per canalitzar la informació que els agents locals obtenien directament durant el servei diari realitzat als carrers del municipi que llavors un cop a mans de la Guàrdia Civil servia per verificar els informes emesos pels policies locals.

Finalment, a principis de 2014 els dos cossos policials van començar una operació conjunta, l'anomenada Vengradis, que estava formada per ciutadans àrabs i que va permetre desarticular una organització dedicada al tràfic de drogues, concretament haixix i cocaïna. A mitjans del 2014 es va fer l'explotació de l'operació.

Poc després, i seguint amb la col·laboració entre els dos cossos, es va iniciar l'anomenada operació Escamarlà. Va servir per desmantellar una organització que estava formada de persones de nacionalitat espanyola i tots residents a Lloret de Mar. Aquests no exercien cap activitat laboral, mentre que portaven un alt nivell de vida. Els policies van poder comprovar que es dedicaven a la venda de metamfetamina.

La investigació va durar gairebé un any i després de la seva desarticulació, el seu principal integrant va ingressar a la presó per ordre judicial.

Finalment a principis d'aquest febrer, va començar l'explotació de l'operació Molillor, la qual s'havia iniciat el passat estiu quan els agents dels dos cossos van tenir constància de l'existència d'un grup criminal dedicat al tràfic de cocaïna tant a Lloret de Mar, com a localitats del voltant i fins i tot alguna d'elles a les províncies de Lleida i Barcelona.

L'organització estava perfectament jerarquitzada i cada membre feia una activitat determinada. L'entramat estava format tant per ciutadans espanyols, magrebins i uruguaians. Aquests arribaven a distribuir uns 300 grams de cocaïna a la setmana.

Cinc quilos de metamfetamina

A través de les tres operacions policials en les quals han participat tant els agents locals de Lloret de Mar com la Guàrdia Civil de Girona s'han confiscat un total de 35 quilos de droga. En concret, sis quilos de cocaïna, 15 quilos de pol·len d'haixix, cinc quilos de marihuana, cinc quilos de metamfetamina -cristall-, quatre quilograms de substàncies per a tall -cafeïna, levamisole, piracetam, destrometorfano , entre altres-, així com estris per a la manipulació, balances, embolcalls per a la distribució, entre altres. Durant les diferents operacions contra els els tres grups criminals també van comissar 128.000 euros de curs legal i 20.000 euros més, que eren falsos. Per als comisos van haver d'escorcollar 16 immobles i garatges.