Va sonar l'alarma i això els va delatar i va permetre que Mossos i Guàrdia Municipal de Maçanet de la Selva poguessin enganxar in fraganti tres homes i un menor quan intentaven robar en una casa de la urbanització Maçanet Residencial. Els arrestats són tres homes i un menor. L'edat dels majors està compresa entre els 32 i els 54 anys, tots ells de nacionalitat espanyola, veïns de Berga i Maçanet de la Selva. Van quedar detinguts com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força a interior de domicili, en grau de temptativa.

Tot el succés arrenca a quarts de tres del migdia del dia 15 de febrer. Els Mossos van rebre un avís d'una central d'alarmes que alertava d'una possible intrusió per part de quatre persones en una casa del carrer Rovelló de la urbanització Maçanet Residencial de Maçanet de la Selva. En arribar al lloc, els?Mossos i la Guàrdia Municipal de Maçanet van comprovar que la porta d'accés principal de l'habitatge estava forçada mitjançant una palanca. A l'interior de la casa van trobar-hi tres homes juntament amb un menor d'edat.

La policia va detenir les quatre persones com a presumptes autores d'un delicte contra el patrimoni. El menor d'edat va ser lliurat als seus tutors legals i serà citat pròximament per comparèixer davant la Fiscalia de Menors. Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 17 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma, el qual va decretar la seva llibertat.

Els Mossos recorden que per posar-ho més difícil als delinqüents cal tancar bé tots els accessos a l'hora d'anar a dormir i quan se surt; posar una balda interior a les portes i vigilar de no deixar les claus de casa en llocs visibles, entre altres.