L'Ajuntament de Lloret de Mar va posar 64 sancions econòmiques durant el passat 2015 per infraccions de l'Ordenança municipal reguladora de la tinença d'animals, segons dades publicades ahir pel consistori lloretenc. En total es van realitzar 278 actes de denúncia, de les quals 19 corresponen a incidències amb gossos de races potencialment perilloses.

En relació a aquestes actes de denúncia, l'Ajuntament va tramitar 93 expedients sancionadors, 74 per infraccions lleus, principalment per no tenir l'animal censat, identificat o no impedir-ne la fugida i que en cas de multa poden pujar entre els 100 i els 400 euros, i les 19 restants per infraccions greus, totes elles lligades amb gossos potencialment perillosos, per no disposar de la llicència de conducció o mancar l'assegurança de responsabilitat civil obligatòria, multades entre 150 i 1.502 euros.

Finalment, d'aquests expedients oberts, només 64 van acabar en la imposició d'una sanció econòmica, ja que en 29 dels casos es van acceptar les al·legacions presentades per la persona denunciada que hauria regularitzat la situació administrativa durant la tramitació de l'expedient.

Segons aquestes dades aportades per la regidoria de Medi Ambient, a Lloret actualment hi ha un total de 1.011 animals de companyia inscrits en el registre municipal, dels quals nou són gats, sent aquesta xifra gairebé testimonial tot i que la normativa exigeix aquest tràmit -identificar i censar- des de l'any 1998.

D'altra banda, també el 2015 van ser traslladats al Centre d'Acollida d'Animals de Tossa (CAAS) -gestionat pel Consell Comarcal de la Selva- 83 animals, dels quals només tres van ser recuperats pels seus propietaris. Dels restants, un total de 34 van ser adoptats per veïns de Lloret de Mar.