Blanes demanarà al Parlament que investigui la Corporació de Salut

El ple aprova per unanimitat sol·licitar que es restableixi la ginecologia o l'augment d'especialistes de l'Hospital

29.02.2016 | 07:07
El nou regidor de l´Ajuntament, Mario Ros (PSC), durant la presa de possessió.
El nou regidor de l´Ajuntament, Mario Ros (PSC), durant la presa de possessió.

L'Ajuntament de Blanes demanarà al Parlament de Catalunya que creï una comissió per investigar la gestió de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS). Així es va aprovar ahir per unanimitat en el ple, arran d'una moció presentada per ICV-EUiA i Batega per Blanes en la qual es demanava -en última instància- el cessament de la gerent d'aquesta entitat, Núria Constans, per «la mala gestió» i «falta de transparència» d'aquest organisme, així com que es facin públics els sous i les condicions dels contractes dels seus alts càrrecs, entre altres peticions. «L'Hospital Comarcal de Blanes està finançat amb fons públics i, per tant, hi hauria d'haver la màxima transparència per saber si hi ha mala gestió, aplicació i conducta d'aquests diners», va explicar Jordi Urgell, de Batega, qui va afegir que cal que «es facin públics aquests sous» per saber si són «conseqüents» amb les retallades i els tancaments dels serveis. «Retallar plantes i que hi hagi una senyora que visqui a cos de rei significa que alguna cosa no funciona», va remarcar.

Va ser en aquest punt, quan el portaveu del PP, Salvador Tordera, va proposar incorporar a la moció la petició de crear una comissió d'investigació sobre aquesta Corporació al Parlament de Catalunya. «Si aquesta demanda fos conjunta de totes les poblacions implicades -de Calella fins a Tossa de Mar-, hauria de donar els seus fruits», va dir Tordera.

També el grup de C's va sol·licitar incorporar nous punts al document. «Proposem que es restableixi el servei de ginecologia, que s'augmenti el nombre d'especialistes per reduir les llistes d'espera, que s'obrin els CAP en horari nocturn i que es millori el servei d'atenció domiciliària», va assenyalar la regidora Margarita Santo. «A més, també caldria demanar un informe econòmic de l'estalvi que suposa la centralització de serveis», va afegir el portaveu del grup municipal, Sergio Atalaya.

Per la seva part, el primer tinent d'alcalde, Joaquim Torrecillas (CDC), va concretar que la reunió amb el conseller de Salut, Toni Comín, està prevista pel pròxim 14 de març i que, tot i que hi podran assistir regidors de totes les poblacions afectades, «podria ser operativament difícil», ja que serien més de 50 persones. «Caldria crear una junta de portaveus que determinés què es considera o no mala gestió», va afegir el regidor de l'equip de govern.

Així, també es va aprovar demanar que es facin públics els contractes d'explotació externa i les condicions amb l'empresa SERHS, que s'aclareixi on es destinen els ingressos provinents dels pagaments realitzats per pacients de nacionalitat estrangera que es troben de vacances a Blanes o, a petició de la CUP, aixecar actes obertes de les trobades amb la Corporació i penjarles a la web municipal, entre altres punts.

Presa de possessió

D'altra banda, ahir també van prendre possessió dels seus càrrecs els dos nous regidors de l'Ajuntament de Blanes -Mario Ros Vidal (PSC) i Dafne Galvany Rossell (CDC)-, que han entrat en substitució de Susana Ramajo i Txell Salarich, respectivament.

Tot i que des d'ara passaran a formar part de l'equip de govern, encara no se sap quines regidories encapçalaran perquè arran de la renúncia presentada per les dues anteriors regidores -totes dues per motius personals- l'alcalde va anunciar que es volia fer un canvi en el cartipàs municipal, la qual cosa encara s'ha d'acabar de perfilar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge no sap si va arribar la citació a tres russos imputats en l´operació Clotilde

Es tracta del general rus Viktor Kanaikine, així com dels seus compatriotes Segey Nalimov i Andrei...

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

El trencament, que podria haver estat causat pel terratrèmol de 3,6 graus, va afectar el carrer...

Enllaços recomanats: Premis cinema