L'Ajuntament de Blanes demanarà al Parlament de Catalunya que creï una comissió per investigar la gestió de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS). Així es va aprovar ahir per unanimitat en el ple, arran d'una moció presentada per ICV-EUiA i Batega per Blanes en la qual es demanava -en última instància- el cessament de la gerent d'aquesta entitat, Núria Constans, per «la mala gestió» i «falta de transparència» d'aquest organisme, així com que es facin públics els sous i les condicions dels contractes dels seus alts càrrecs, entre altres peticions. «L'Hospital Comarcal de Blanes està finançat amb fons públics i, per tant, hi hauria d'haver la màxima transparència per saber si hi ha mala gestió, aplicació i conducta d'aquests diners», va explicar Jordi Urgell, de Batega, qui va afegir que cal que «es facin públics aquests sous» per saber si són «conseqüents» amb les retallades i els tancaments dels serveis. «Retallar plantes i que hi hagi una senyora que visqui a cos de rei significa que alguna cosa no funciona», va remarcar.

Va ser en aquest punt, quan el portaveu del PP, Salvador Tordera, va proposar incorporar a la moció la petició de crear una comissió d'investigació sobre aquesta Corporació al Parlament de Catalunya. «Si aquesta demanda fos conjunta de totes les poblacions implicades -de Calella fins a Tossa de Mar-, hauria de donar els seus fruits», va dir Tordera.

També el grup de C's va sol·licitar incorporar nous punts al document. «Proposem que es restableixi el servei de ginecologia, que s'augmenti el nombre d'especialistes per reduir les llistes d'espera, que s'obrin els CAP en horari nocturn i que es millori el servei d'atenció domiciliària», va assenyalar la regidora Margarita Santo. «A més, també caldria demanar un informe econòmic de l'estalvi que suposa la centralització de serveis», va afegir el portaveu del grup municipal, Sergio Atalaya.

Per la seva part, el primer tinent d'alcalde, Joaquim Torrecillas (CDC), va concretar que la reunió amb el conseller de Salut, Toni Comín, està prevista pel pròxim 14 de març i que, tot i que hi podran assistir regidors de totes les poblacions afectades, «podria ser operativament difícil», ja que serien més de 50 persones. «Caldria crear una junta de portaveus que determinés què es considera o no mala gestió», va afegir el regidor de l'equip de govern.

Així, també es va aprovar demanar que es facin públics els contractes d'explotació externa i les condicions amb l'empresa SERHS, que s'aclareixi on es destinen els ingressos provinents dels pagaments realitzats per pacients de nacionalitat estrangera que es troben de vacances a Blanes o, a petició de la CUP, aixecar actes obertes de les trobades amb la Corporació i penjarles a la web municipal, entre altres punts.

Presa de possessió

D'altra banda, ahir també van prendre possessió dels seus càrrecs els dos nous regidors de l'Ajuntament de Blanes -Mario Ros Vidal (PSC) i Dafne Galvany Rossell (CDC)-, que han entrat en substitució de Susana Ramajo i Txell Salarich, respectivament.

Tot i que des d'ara passaran a formar part de l'equip de govern, encara no se sap quines regidories encapçalaran perquè arran de la renúncia presentada per les dues anteriors regidores -totes dues per motius personals- l'alcalde va anunciar que es volia fer un canvi en el cartipàs municipal, la qual cosa encara s'ha d'acabar de perfilar.