Blanes rebutja la moció contra el tancament de dues línies de P-3

L'equip de govern diu que els recursos públics són més necessaris a ESO, on hi ha «sobrecàrrega» d'alumnat

29.02.2016 | 07:07
Pepa Celaya (PSC).
Pepa Celaya (PSC).

El ple de Blanes va rebutjar dijous, per 11 vots en contra (CDC, PSC, PP i ERC) i 2 abstencions (C's), la moció presentada pels grups municipals ICV-EUiA i Batega «contra el tancament de dues línies de P-3» a les escoles públiques Napoleó Soliva i Mossèn Joan Batlle pel proper curs 2016-2017, arran de la possibilitat que la davallada demogràfica porti el Departament d'Ensenyament a tancar línies d'aquest curs a diferents llocs de Catalunya. «El padró municipal ens diu que el pròxim curs tindrem 56 alumnes menys de P-3 al poble i que això es tradueix tècnicament en dues línies menys d'aquest curs» va explicar la segona tinenta d'alcalde, Pepa Celaya qui va afegir que «és lògic» que els recursos públics es destinin on «fan falta» que actualment és a secundària. «Fa uns anys amb l'arribada d'immigració i l'augment de la natalitat es van haver d'ampliar les línies de P-3.?Ara aquests alumnes estan a ESO, on sí que cal ampliar ràtios -alumnes per aula- perquè hi ha sobrecarrega» va remarcar Celaya. «Si a P-3 no hi ha nens, el més lògic és que aquestes places es posin a ESO que és on hi ha el problema» va subratllar, afegint que «cap» escola pública o privada de Blanes es quedarà sense aquest curs i que «si s'ha d'ampliar, es farà».
Per la seva banda, la regidora d'ICV-EUiA, Dolors Rubio, qui va recordar que la moció presentada havia estat elaborada per sindicats i professors, va assenyalar que tot i que «potser sí» que calen més recursos a secundària, «una vegada es tanquen línies és difícil que es tornin a obrir».

Habitatges d'emergència
D'altra banda, també es va aprovar per unanimitat, destinar uns habitatges -coneguts com els dels mestres- de l'antiga escola Carles Faust, a emergències socials. En concret, els pisos estan situats al carrer Vila de Lloret número 96, on hi ha tres blocs d'habitatges construïts el 1970. Actualment aquests pisos de propietat municipal, estan cedits al Departament d'Ensenyament, a qui es va demanar fa diversos anys que inicies el procés de desafecció. «Es tractaria de tres pisos dels nou que hi ha en el primer bloc, ja que cinc ja estan ocupats» va explicar l'alcalde, Miquel Lupiáñez. «Aquests habitatges acollirien, de manera puntual, aquelles persones que, per exemple, hagin estat desnonades» va afegir. De moment, la pròxima setmana, des del consistori es procedirà a estudiar-ne l'estat i les reformes que cal fer-hi, per tal de poder elaborar un pressupost.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Puigdemont serà nomenat Confrare d´Honor de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

La capital de la Selva celebrarà la 35a edició de la festa del 10 al 13 de novembre.

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

Aporta un dictamen d'un catedràtic de la UdG que considera que el conveni signat entre...

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L'actual director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s'estrenarà al jurat en la 53a...

Caldes preveu licitar les obres del Tourist Club a principis del 2017

Caldes preveu licitar les obres del Tourist Club a principis del 2017

Les actuacions estan pressupostades en uns 3,5 milions d'euros, que pagaran els veïns

Senglars Mariners

Senglars Mariners

"Fa pocs dies, tres joves exemplars van fer una excursió fins a les mateixes instal·lacions del...

Declaren injustificat traslladar a 30 quilòmetres una caixera de Blanes

Una sentència ha declarat injustificat el trasllat d'una caixera d'un supermercat Condis de...

Enllaços recomanats: Premis cinema