El ple de Blanes va rebutjar dijous, per 11 vots en contra (CDC, PSC, PP i ERC) i 2 abstencions (C's), la moció presentada pels grups municipals ICV-EUiA i Batega «contra el tancament de dues línies de P-3» a les escoles públiques Napoleó Soliva i Mossèn Joan Batlle pel proper curs 2016-2017, arran de la possibilitat que la davallada demogràfica porti el Departament d'Ensenyament a tancar línies d'aquest curs a diferents llocs de Catalunya. «El padró municipal ens diu que el pròxim curs tindrem 56 alumnes menys de P-3 al poble i que això es tradueix tècnicament en dues línies menys d'aquest curs» va explicar la segona tinenta d'alcalde, Pepa Celaya qui va afegir que «és lògic» que els recursos públics es destinin on «fan falta» que actualment és a secundària. «Fa uns anys amb l'arribada d'immigració i l'augment de la natalitat es van haver d'ampliar les línies de P-3.?Ara aquests alumnes estan a ESO, on sí que cal ampliar ràtios -alumnes per aula- perquè hi ha sobrecarrega» va remarcar Celaya. «Si a P-3 no hi ha nens, el més lògic és que aquestes places es posin a ESO que és on hi ha el problema» va subratllar, afegint que «cap» escola pública o privada de Blanes es quedarà sense aquest curs i que «si s'ha d'ampliar, es farà».

Per la seva banda, la regidora d'ICV-EUiA, Dolors Rubio, qui va recordar que la moció presentada havia estat elaborada per sindicats i professors, va assenyalar que tot i que «potser sí» que calen més recursos a secundària, «una vegada es tanquen línies és difícil que es tornin a obrir».

Habitatges d'emergència

D'altra banda, també es va aprovar per unanimitat, destinar uns habitatges -coneguts com els dels mestres- de l'antiga escola Carles Faust, a emergències socials. En concret, els pisos estan situats al carrer Vila de Lloret número 96, on hi ha tres blocs d'habitatges construïts el 1970. Actualment aquests pisos de propietat municipal, estan cedits al Departament d'Ensenyament, a qui es va demanar fa diversos anys que inicies el procés de desafecció. «Es tractaria de tres pisos dels nou que hi ha en el primer bloc, ja que cinc ja estan ocupats» va explicar l'alcalde, Miquel Lupiáñez. «Aquests habitatges acollirien, de manera puntual, aquelles persones que, per exemple, hagin estat desnonades» va afegir. De moment, la pròxima setmana, des del consistori es procedirà a estudiar-ne l'estat i les reformes que cal fer-hi, per tal de poder elaborar un pressupost.