RODA EL MÓN I...

29.02.2016 | 07:07
RODA EL MÓN I...
RODA EL MÓN I...

"sembla una paradoxa, tornar estar aquí, a Blanes, en aquesta Sala de Plens Municipal, que jo mateix vaig dissenyar fa cinc o sis anys quan era arquitecte". Aquestes són paraules que, en el decurs de l'homenatge que li va dispensar el municipi, va pronunciar l'Aleix GelabertPonsdomènech en l'esmentada sala. Res més adient, en el seu cas, que la coneguda dita "roda el món i torna al born". L'homenatge se li oferia, tot i la seva joventut, en reconeixement a una gran trajectòria esportiva en el món de la vela i, més concretament, per haver assolit l'objectiu d'acabar (i molt ben classificat!) la volta al món a dos, en la darrera Barcelona World Race. D'això, ja fa un any.
Emotives van ser les imatges i les paraules amb les quals l'Aleix va il·lustrar la seva exposició. Una exposició que amics, familiars, navegants i el nombrós públic que ens vàrem aplegar, vam seguir amb admiració i interès i, diria que fins hi tot en alguns casos, amb una certa enveja. Navegar a vela els Mars del Sud enmig d'onades gegantines i vents furibunds, doblar el Cabo de Hornos i remuntar l'Atlàntic ja de tornada, està a l'abast de molt pocs navegants. Preparació física, psicològica, experiència, un bon company, un bon equip i una embarcació fiables són condicionants indispensables. L'Aleix és un d'aquests pocs privilegiats.
També ho és, per poder viure (sobreviure?) econòmicament gràcies al que originalment va ser només una afició (la vela) i ara ha esdevingut, de retruc, el seu modus vivendi. "Jo vaig dissenyar aquesta sala, quan era arquitecte". Em va semblar que les seves paraules amagaven un punt de neguit i amarga ironia. El neguit de tants joves professionals a qui la crisi, la corrupció i la mediocritat de tants tècnics i polítics ha convertit en una generació invisible. Una generació que en el millor dels casos, com el de l'Aleix, ha tirat endavant gràcies a desenvolupar sòlides habilitats alternatives, que en molts altres ha comportat un desarrelament no volgut i que, encara en molts altres, té moltíssims joves a l'atur o desenvolupant feines molt per sota de les seves capacitats i nivell de formació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge autoritza l´Ajuntament de Lloret a obrir el camí de ronda de Can Juncadella

El jutge autoritza l´Ajuntament de Lloret a obrir el camí de ronda de Can Juncadella

El pas està barrat des del 2009 i el consistori té 15 dies per retirar la porta instal·lada pels...

El jutge no sap si va arribar la citació a tres russos imputats en l´operació Clotilde

Es tracta del general rus Viktor Kanaikine, així com dels seus compatriotes Segey Nalimov i Andrei...

Enllaços recomanats: Premis cinema