El ple de Lloret de Mar va aprovar dilluns al vespre, per 19 vots a favor i dues abstencions (ICV-EUiA), la moció presentada pel Millor en la qual demanava que s'iniciés un estudi per a la creació i ubicació d'una oficina d'atenció policial al centre de la localitat, com a mínim durant la temporada turística, arran del recent trasllat als afores de la comissaria de la policia local. La moció va ser aprovada amb una esmena del PP en la qual es sol·licitava que, sempre i quan els informes tècnics i policials siguin favorables a aquesta iniciativa, es doti una partida pressupostària al 2017 per al seu desenvolupament.

Aquesta aprovació va deixar sense efecte l'esmena del grup municipal ICV-EUiA, inclosa en la moció inicial, en la qual demanaven que aquesta oficina sigui mixta: formada tant per policia local com per Mossos d'Esquadra. «Hi ha denúncies que poden atendre els Mossos d'Esquadra, alliberant -d'aquests tràmits- a la policia local, que poden patrullar pel carrer» va explicar el portaveu ecosocialista, Francisco Javier Rodríguez Pacios. Diversos grups municipals com el PP o ERC-Avancem van remarcar però, que aquesta combinació a Lloret, seria complicada. «Consultant aquesta possibilitat amb la policia local, ens van dir que seria molt dificultós poder compaginar la relació atenent la mateixa area, en aspectes com qui inicia diligències. Hi ha un conflicte d'interesos i no han funcionat en molts llocs» va dir el regidor del PP, Enric Martínez. «Perquè sigui mixta, hi ha d'haver voluntat de les dues parts i ens consta que no és així per part dels Mossos d'esquadra» va afegir l'edil d'ERC-Avancem, Jordi Orobitg.

Un altre dels punts més discutits va ser la ubicació de la futura seu policial, ja que el Millor proposava que s'instal·les un mòdul o es llogues un local a la plaça Pere Torrent o «en qualsevol altre indret del centre». Tots els portaveus municipals van descartar l'opció del mòdul prefabricat perquè caldria habilitar-lo i això suposaria un cost addicional. «Els agents no poden estar a 30 graus en un mòdul, on caldria posar aire condicionat i lavabos i tot això són diners que surten dels pressupostos» va dir el portaveu de En Lloret sí, se Puede, Paulino Gracia, qui va proposar instal·lar-lo a la biblioteca. Així mateix, el PP va contemplar l'opció de posar-lo a l'antiga oficina de correus; ICV-EUiA, a l'oficina de les aigües; o C's, que comparteixi espai amb l'oficina de Turisme. Per la seva part, el PSC, qui va assenyalar que l'entrada de l'Ajuntament també seria una bona opció, va demanar que es promogui que l'autobús urbà arribi fins a la nova comissaria de la policia local.

Finalment, l'alcalde Jaume Dulsat (CDC) va puntualitzar que la pròxima setmana es convocarà una Junta de Portaveus per veure si, tal com reclamava el Millor, la proposta és «viable» per aquest mateix any, o caldrà esperar al 2017. La resta de grups municipals van demanar que es discuteixin també altres punts com la ubicació, la temporalitat o si l'oficina ha de ser o no mixta.

Pàrquing al barri de Fenals

D'altra banda, l'equip de govern va anunciar ahir que s'ha acordat amb un propietari del barri de Fenals, el lloguer, durant un any, d'un terreny que servirà d'aparcament per a més de cent autocars. Aquest lloguer tindrà un cost anual de 12.000 euros i estaria vigent fins al 31 de desembre, data abans la qual, el govern local es va comprometre a trobar un lloc definitiu.

Per aquest motiu, es va descartar la moció del Millor on es demanava un pàrquing d'autobusos al barri del Rieral.