Les obres d'urbanització de l'avinguda Vila de Blanes de Lloret de Mar, començaran dimecres amb l'enderroc de les dues finques -2 i 4- afectades pel projecte. Així ho va avançar ahir el regidor d'Urbanisme, Joan Bernat, qui va explicar que l'enderrocament podria durar unes dues setmanes i que està previst que després de Setmana Santa, ja s'iniciïn els treballs per urbanitzar aquest espai ubicat entre la travessia dels Jardins i l'avinguda de Vidreres.

En concret, es tracta de dues finques que van ser expropiades durant el 2015 i l'enderroc de les quals era necessari per poder ampliar la vorera d'aquest encreuament, ja que actualment només fa 60 centímetres i suposa un punt històric de perillositat per als vianants. «Era una actuació molt esperada per poder solucionar, sobretot, un problema de seguretat» va remarcar Bernat.

Amb un pressupost total d'execució de més de 540.000 euros, aquest projecte va ser aprovat definitivament el 20 d'abril de 2015. Amb el propietari de la primera finca (la 4) que estava desocupada, es va arribar a un acord sobre el preu d'expropiació per valor de 203.104,21 euros. Amb la propietària del segon local (el 2), que estava ocupat per un llogater, l'Ajuntament va acordar un preu final de 168.005,02 euros. La resta del pressupost es destinarà a les obres d'enderroc i d'urbanització.

Estava previst que aquests treballs comencessin el mes de gener passat per poder acabar-los abans de l'inici de la temporada turística, però es van haver de retardar després de detectar-se un problema d'amiant a la teulada de les finques. «Per poder retirar aquests materials, calien molts permisos que no han arribat fins ara» va remarcar el regidor d'Urbanisme, qui va afegir que ahir, una empresa especialitzada i supervisada per l'Agència de Residus de Catalunya, va començar el desmuntatge, motiu pel qual es va tallar la vorera de l'encreuament afectat de l'Avinguda Vila de Blanes.

En aquest sentit, l'enderroc de dimecres també requerirà restriccions i modificacions en el trànsit. «Haurem de desviar els vianants i la carretera en direcció a Blanes, quedarà totalment tallada durant tot el dia» va explicar Bernat qui va afegir que tot i que «generarà una sèrie d'inconvenients, era necessari». Des del consistori es preveu que aquesta actuació duri prop de dues setmanes i que acabi abans de Setmana Santa. Seria justament després d'aquest període de vacances, quan s'iniciarien les obres de reurbanització de la zona, que consistiran a ampliar la vorera -que passarà de tenir 60 centímetres a gairebé 5 metres i que inclourà un carril bici-, enjardinar l'espai i posar-hi diferents elements de mobiliari urbà. «Esperem que els treballs estiguin acabats abans del mes de juny que és quan comença a haver-hi més activitat a Lloret» va afegir el regidor d'Urbanisme, Joan Bernat.