Els dos regidors d'ERC de Blanes, Àngel Canosa i Albert Sanz, entraran a formar part de l'equip de govern municipal integrat actualment per PSC i CDC, segons va avançar Gironanoticies.com i va confirmar ahir el mateix Canosa. «Dijous passat vam celebrar una assemblea de militants on es va decidir acceptar, de manera definitiva, l'oferta feta per l'executiva local d'entrar al govern» va explicar el portaveu de la formació republicana qui va afegir que ahir a la tarda estava previst comunicar aquesta decisió a la resta de grups municipals, per tal que l'aliança es pugui fer efectiva «el més aviat possible».

D'aquesta manera, la formació d'esquerres ha estat l'única de les sis que integren l'oposició blanenca que ha acceptat l'oferta d'integració a l'executiva local que va fer, a finals del 2015 durant una junta de portaveus, l'alcalde Miquel Lupiáñez (PSC). Aquesta aliança ja va estar a punt de tancar-se a finals de gener, després que els republicans celebressin una primera assemblea on es va viure un debat intern sobre els beneficis i els perjudicis de la seva integració al govern de Blanes i on es va decidir que una vegada negociat l'acord amb els socialistes i els convergents seria aprovat per l'Executiva del partit en una nova assemblea. Un mes després però, el pacte seguia sense consolidar-se a causa de a insitència de l'equip de govern d'incloure també al PP, una opció que els republicans rebutjaven per tancar el pacte. Actualment l'equip de govern suma vuit regidors dels 21 que conformen el consistori municipal. Amb l'adhesió d'ERC tindran 10 regidors, però tot i així seguiran en minoria, motiu pel qual el govern volia un soci més en aquesta aliança que esperava trobar en el regidor popular, Salvador Tordera. Finalment el PP es va fer enrere, mentre que la resta de grups -C's, ICV-EUiA, i la CUP- van rebutjar l'oferta.

Nou cartipàs

D'altra banda, Canosa va avançar ahir també que encapçalarà les àrees de Serveis Jurídics, Atenció al Ciutadà, Recursos Tecnològics i Transparència, mentre que Sanz -que també és president de la secció local d'ERC- serà responsable de les àrees d'Educació, Participació Ciutadana i Comunicació. «A l'hora de pactar, per nosaltres era molt important poder gestionar la participació ciutadana i la transparència» va assenyalar Canosa.

Tot i això el consistori encara no ha donat a conèixer la configuració del nou cartipàs municipal, després que l'anterior quedés a l'aire a causa de la dimissió de les regidores Susana Ramajo (PSC) i Txell Salarich (CDC), la primera de les quals s'ocupava de les àrees d'Acció Social, Educació, i Cooperació i Solidaritat, mentre que l'edil convergent portava la Promoció de la Ciutat, Turisme, Fires i Mercats i Activitats i Cementiri. Ramajo va ser substituïda per Mario Ros (PSC) i Salarich, per Dafne Galvany (CDC).