L'Ajuntament de Blanes va donar a conèixer ahir el nou cartipàs municipal, després que dilluns passat, el grup d'ERC confirmés la incorporació dels seus dos regidors, Àngel Canosa i Albert Sanz, a l'equip de govern format per PSC i CDC. Així, el nou cartipàs que es va establir per Decret d'Alcaldia, i que s'haurà de ratificar en la sessió extraordinària del Ple Municipal convocat pel proper dilluns, 14 de març, ha canviat la relació de les tinences d'alcaldia i d'algunes regidories.

En concret, Àngel Canosa (ERC) serà el segon tinent d'alcalde i encapçalarà Serveis Jurídics, Contractació i Patrimoni, Recursos Tecnològics, així com l'Oficina d'Atenció Municipal Integral al Ciutadà i l'Oficina de Consum, àrees que fins ara estaven gestionades per Nicolás Laguna (PSC). Al número 2 d'ERC, Albert Sanz, se li han delegat les àrees d'Educació que havia portat l'exregidora socialista Susana Ramajo; Participació Ciutadana i Ràdio Blanes, que gestionava directament l'alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC); i Mobilitat, que encapçalava el regidor de CDC, Juanjo Navarro.

Respecte a les tinences d'alcaldia, la tercera tinent d'alcalde serà Pepa Celaya (PSC) qui se seguirà ocupant d'Urbanisme, Seguretat i Protecció Civil; el quart, Juanjo Navarro, qui portarà Medi Ambient, Enginyeria, Obra Pública i Brigades; i el cinquè Nicolás Laguna, qui dirigirà Hisenda i Recursos Humans.

El mateix decret també estipula les àrees de govern que han passat a ser responsabilitat dels dos nous regidors que van prendre possessió del seu càrrec al ple del passat 25 de febrer en substitució de la convergent Txell Salarich i la socialista Susana Ramajo, les quals van dimitir a principis d'any. Dafne Galvany (CDC) encapçalarà Promoció de la Ciutat, que comprèn també Turisme, Fires, Comerç i Empresa; i Mariu Ros (PSC) s'ocuparà de l'Àrea d'Acció Social i Cooperació i Solidaritat.

Per la seva banda, Joaquim Torrecillas (CDC) seguirà sent primer tinent d'alcalde i s'encarregarà de Cultura i Festes, Arxiu Municipal, Biblioteca i el Servei de Català. El regidor Joel Comas (CDC) seguirà portant Esports,?Salut Pública i Joventut, l'alcalde, Miquel Lupiáñez, dirigirà Recursos ?Interns, Territori, Servei a les Persones, Activitats i Mercats i Comunicació Institucional.

La incorporació d'ERC

D'altra banda, en la roda de premsa celebrada ahir al matí, l'alcalde va confirmar que ERC va ser l'única formació de les sis que hi havia fins ara a l'oposició -C's, ICV-EUiA, i la CUP- que es va voler incorporar a l'equip de govern després de la crida feta a finals de 2015. «ERC s'incorpora amb dues persones que ens ajudaran a portar a bon port els projectes i la gestió municipal i que, a més, ens donaran estabilitat» va dir Lupiáñez. Per la seva banda, el cap de llista republicà, Àngel Canosa, va remarcar que la seva incorporació és una «oportunitat» i que faran

«un esforç comú per arribar a aquest port tots junts».

D'altra banda, i respecte a l'oferiment expressat pel cap de llista del PP, Salvador Tordera, per treballar en la gestió municipal, tant Lupiáñez com el portaveu de CDC, Quim Torrecillas, van coincidir a valorar-ho de manera positiva: «Seria un valor afegit que pot aportar la seva experiència a l'equip de govern». Si bé no van concretar durant la roda de premsa que hi hagi res definit, no van descartar negociar com podria ajudar per treballar per Blanes, encara que sigui des de fora de l'executiva local «per l'important bagatge que significa el coneixement que té de la població».