L'Ajuntament de Tossa de Mar (Selva) signarà properament un conveni amb el Departament de Cultura i l'Institut Català del Sòl per tirar endavant la restauració de part de la muralla de la Vila Vella en aplicació de l'1% cultural. Concretament, es restaurarà el tram exterior de la muralla que dóna a la Platja Gran, des d’Es Cap d’Or fins a la Torre d’en Joanàs. Les obres tindran un cost de 120.000 euros que assumirà a parts iguals per part d'INCASOL i el consistori. Aquest nou conveni renova el que ja es va signar l’any 2010 però que mai es va poder aplicar per falta de finançament. Es preveu que els treballs es facin en dos mesos.

L'Ajuntament de Tossa de Mar (Selva) preveu aprovar el nou conveni en el ple de demà que ha de permetre portar a terme les obres d'una part de la muralla de la Vila Vella. Concretament, es restaurarà el tram exterior de la muralla que dóna a la Platja Gran, des d'Es Cap d'Or fins a la Torre d'en Joanàs.

Aquest nou conveni renova el que ja es va signar l'any 2010 però que mai es va poder aplicar per falta de finançament. Tan sols es va poder redactar el projecte executiu de les obres. L'any passat, però, el Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, va habilitar una partida pressupostària d’un milió d’euros per tal que l'Incasòl pogués executar una sèrie d’actuacions per a la rehabilitació i conservació del patrimoni històric. Entre aquestes actuacions hi ha inclosa la restauració de la muralla de Tossa.

La signatura del conveni es farà amb la presència del conseller de Cultura, Santi Vila, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, per a posar en marxa les obres a una de les icones de la Costa Brava protegida com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) en la categoria de monument històric.

Les obres, que seran executades per l'Incasòl en aplicació de l'1% cultural, tindran un cost de 120.000 euros, que es repartirà entre l'Incasòl i l'Ajuntament finançant 60.000 euros respectivament. Es preveu que el termini d'execució de les obres sigui de dos mesos.