L´autorització per construir un hotel a Cala Morisca aixeca polèmica

La proposta, però, ha despertat recels tant en ecologistes com en partits polítics, que han lamentat que suposarà un "fort impacte"

10.03.2016 | 19:23

La decisió de l'Ajuntament de Tossa de Mar de permetre la construcció d'un hotel de quatre estrelles amb una superfície de 26.000 metres quadrats a Cala Morisca ha aixecat polèmica. L'equip de govern porta a aprovació del ple el conveni de gestió urbanística del sector de 32 hectàrees, que posaria fi a més de 20 anys de conflictes amb la propietat.

La proposta, però, ha despertat recels tant en ecologistes com en partits polítics, que han lamentat que l'hotel suposarà un "fort impacte paisatgístic i ambiental" en una de les cales més emblemàtiques de la Costa Brava. El conveni estableix que, a canvi, el propietari Tossaguer S. L. cedirà terrenys de zona verda i assumirà el cost de l'accés al sector. El conveni permetrà, entre d'altres coses, la construcció d'un hotel de quatre estrelles i la construcció d'una nova zona d'equipaments. Segons l'ajuntament, la signatura d'aquest acord amb la propietat posa fi a prop de 20 anys de conflictes.

Els fets es remunten als anys 90, quan l'Ajuntament va adquirir la finca de Cala Morisca per falta de pagament. L'alcalde d'aleshores ja va plantejar la possibilitat de construir un hotel a la zona. La proposta, però, no va prosperar, ja que, per decisió judicial, la finca va tornar als propietaris originaris. Segons l'equip de govern, a dia d'avui el sector es troba en un avançat procés de degradació urbanística perquè manca un sistema de clavegueram que reculli les aigües residuals que actualment s'aboquen a fosses sèptiques. Cal també un accés des del terme municipal de Tossa i millores viàries.

Finalment, ajuntament i propietat van signar un conveni que Tossa duu a aprovació del ple. El propietari cedirà sense dret a aprofitament els terrenys de zona verda i vialitat, assumirà el cost de l'accés al sector i pagarà el cost d'una depuradora per al futur hotel i la resta de la urbanització.A canvi, Tossa permet que es construeixi un hotel de quatre estrelles amb una superfície de 26.000 metres quadrats. Això ha provocat crítiques tant d'ecologistes com d'alguns partits polítics. L'Associació de Naturalistes de Girona creu que la zona s'hauria de mantenir sense urbanitzar, ja que és un dels espais inclosos al Catàleg d'espais d'interès natural i paisatgístic de les comarques gironines.

"L'ANG considera que aquest projecte esdevé continuista amb un model de creixement turístic i urbanístic obsolet, i que pot comportar la degradació d'aquesta zona del litoral gironí", apunten els ecologistes que s'oposen a la construcció "en un paratge que presenta un notable interès, caracteritzat per la presència de penya-segats amb diverses espècies de flora adaptada a les dures condicions meteorològiques i edàfiques d'aquests ambients, i per tant, escasses també a nivell de Catalunya".En la mateixa línia, la CUP qualifica la construcció de l'hotel com una "agressió greu" a nivell paisatgístic i ambiental i demana a l'equip de govern que faci "un pas enrere en la decisió per poder preservar el paratge de la Cala Morisca".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge no sap si va arribar la citació a tres russos imputats en l´operació Clotilde

Es tracta del general rus Viktor Kanaikine, així com dels seus compatriotes Segey Nalimov i Andrei...

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

El trencament, que podria haver estat causat pel terratrèmol de 3,6 graus, va afectar el carrer...

Enllaços recomanats: Premis cinema