L'Ajuntament de Tossa de Mar té previst signar, en els pròxims dies, un conveni amb el Departament de Cultura i l'Institut Català del Sòl (Incàsol) per executar la restauració de part de la muralla de la Vila Vella en aplicació de l'1% cultural. Amb un pressupost de 120.000 euros, es restaurarà el tram exterior de la muralla que dóna a la Platja Gran, des d'Es Cap d'Or fins a la Torre d'en Joanàs. Aquest conveni però, haurà de ser passar abans pel ple convocat per aquest vespre, on serà aprovat per l'equip de govern, ja que disposa de majoria absoluta amb set dels 13 regidors que conformen el consistori municipal. Així, segons va informar ahir el consistori municipal, una vegada aprovat l'acord, l'alcaldessa Gisela Saladich l'haurà de signar amb el conseller de Cultura, Santi Vila, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, per tal de poder posar en marxa les obres al recinte emmurallat protegit com a Bè Cultural d'Interès Nacional (BCIN) en la categoria de monument històric.

Aquest conveni-segons l'Ajuntament- renova el que ja es va signar l'any 2010 però que, tot i haver-se redactat el projecte executiu de les obres, no es va poder aplicar mai «per falta de finançament». L'any passat, però, el Departament de Territori i Sostenibilitat, mitjançant l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, va habilitar una partida pressupostària d'un milió d'euros per tal que l'Incàsol pogués executar una sèrie d'actuacions per a la rehabilitació i conservació del patrimoni històric. Entre aquestes actuacions hi figurava la restauració de la muralla de Tossa, que tindrà un cost de 120.000 euros, que es repartirà entre l'Incasòl i l'Ajuntament finançant 60.000 euros respectivament. Es preveu que el termini d'execució de les obres sigui de dos mesos.

D'altra banda, l'Ajuntament també té intenció d'aprovar en el ple una moció de suport a la lluita contra el càncer infantil, una declaració institucional en contra del tancament del CAP a la nit i la reestructuració de les farmàcies de guàrdia o la gestió urbanística de cala Morisca, per permetre que el propietari, Tossagur S.L., hi pugui construir un hotel de quatre estrelles, entre altres coses.