Tossa de Mar restaurarà una part de la muralla de la Vila Vella

Les obres tindran un cost de 120.000 euros que pagaran l'ajuntament i Incàsol respectivament

11.03.2016 | 07:27
L´actuació es farà en el tram exterior de muralla que dóna a la platja Gran.
L´actuació es farà en el tram exterior de muralla que dóna a la platja Gran.

L'Ajuntament de Tossa de Mar té previst signar, en els pròxims dies, un conveni amb el Departament de Cultura i l'Institut Català del Sòl (Incàsol) per executar la restauració de part de la muralla de la Vila Vella en aplicació de l'1% cultural. Amb un pressupost de 120.000 euros, es restaurarà el tram exterior de la muralla que dóna a la Platja Gran, des d'Es Cap d'Or fins a la Torre d'en Joanàs. Aquest conveni però, haurà de ser passar abans pel ple convocat per aquest vespre, on serà aprovat per l'equip de govern, ja que disposa de majoria absoluta amb set dels 13 regidors que conformen el consistori municipal. Així, segons va informar ahir el consistori municipal, una vegada aprovat l'acord, l'alcaldessa Gisela Saladich l'haurà de signar amb el conseller de Cultura, Santi Vila, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, per tal de poder posar en marxa les obres al recinte emmurallat protegit com a Bè Cultural d'Interès Nacional (BCIN) en la categoria de monument històric.

Aquest conveni-segons l'Ajuntament- renova el que ja es va signar l'any 2010 però que, tot i haver-se redactat el projecte executiu de les obres, no es va poder aplicar mai «per falta de finançament». L'any passat, però, el Departament de Territori i Sostenibilitat, mitjançant l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, va habilitar una partida pressupostària d'un milió d'euros per tal que l'Incàsol pogués executar una sèrie d'actuacions per a la rehabilitació i conservació del patrimoni històric. Entre aquestes actuacions hi figurava la restauració de la muralla de Tossa, que tindrà un cost de 120.000 euros, que es repartirà entre l'Incasòl i l'Ajuntament finançant 60.000 euros respectivament. Es preveu que el termini d'execució de les obres sigui de dos mesos.

D'altra banda, l'Ajuntament també té intenció d'aprovar en el ple una moció de suport a la lluita contra el càncer infantil, una declaració institucional en contra del tancament del CAP a la nit i la reestructuració de les farmàcies de guàrdia o la gestió urbanística de cala Morisca, per permetre que el propietari, Tossagur S.L., hi pugui construir un hotel de quatre estrelles, entre altres coses.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Senglars Mariners

Senglars Mariners

"Fa pocs dies, tres joves exemplars van fer una excursió fins a les mateixes instal·lacions del...

Declaren injustificat traslladar a 30 quilòmetres una caixera de Blanes

Una sentència ha declarat injustificat el trasllat d'una caixera d'un supermercat Condis de...

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

Enllaços recomanats: Premis cinema