CDC acusa el govern de Tossa de mentir sobre la preservació de cala Morisca

El ple aprova amb vuit vots a favor (TU i ERC) i sis en contra (CDC) el conveni que permetrà la construcció d'un hotel de quatre estrelles

14.03.2016 | 07:14
Un moment del ple en el qual es va aprovar el conveni.
Un moment del ple en el qual es va aprovar el conveni.

L'equip de govern de Tossa de Mar (TU) va aprovar definitivament en el ple celebrat ahir, amb vuit vots a favor (TU i ERC) i sis en contra (CDC), el conveni de gestió urbanística del sector de Cala Morisca, de 32 hectàrees, que permetrà la construcció d'un hotel de quatre estrelles i una zona d'equipaments, entre altres. El punt va aixecar fortes crítiques per part del grup municipal de CDC, que va acusar el govern local de «no dir la veritat» sobre el seu compromís a l'hora de preservar l'entorn i de tenir «altres interessos» repecte l'ubicació on es projecta construir aquest complex hoteler, que, segons els convergents, seria enmig del corredor natural.

«A les al·legacions presentades -per CDC i Amics de Tossa- es proposava que l'hotel es construís on actualment ja hi ha habitatges i s'han desestimat», va dir la regidora Maria Àngela Cuatrecasa (CDC), qui va afegir que «entenem» que «hi han altres interessos». En resposta, el regidor d'urbanisme, Manuel Mohedano (TU), va precisar que actualment «no hi ha cap proposta d'implantació» d'aquest complex i que una vegada aprovat aquest conveni de gestió urbanística, sorgirà una proposta per part del propietari, la sostenibilitat de la qual haurà de ser valorada pel Departament de Medi Ambient. «Intentarem que sigui una edificació el màxim de sostenible, presenvant tot l'àmbit de cala Morisca«, va dir Mohedano. Per la seva part, l'alcaldessa, Gisela Saladich, va voler calmar els ànims afirmant que cal «deixar de patir» pel corredor natural perquè, en el Pla Parcial aprovat el 1999, que va tenir el suport dels naturalistes, aquesta zona «va quedar ben fora de l'àrea urbanitzable i no es pot modificar per llei».

En aquest sentit, els convergents també van criticar que el conveni inclogui l'ampliació de la zona verda, entre altres aspectes. «És d'un cinisme important utilitzar aquests arguments, perquè van tenir l'oportunitat de preservar-la i no ho van fer«, va dir Cuatrecasa, tot afegint que el que cal fer és «evitar deterioraments irreversibles que causin pèrdues d'eficiència» en relació amb el turisme.

Finalment, en relació amb l'actual propietari de la zona, Tossagur S.L., qui va adquirir els terrenys dels antics propietaris, la societat Morisca S.A. per embargament, CDC van lamentar que només «se sap» que es va constituir el 2004 i que té seu a Arbúcies. «Opacitat absoluta», va dir Cuatrecasas, ue va destacar que el conveni amb aquesta nova empresa es va signar el 18 maig de 2015, «sis dies abans de les eleccions municipals». «Això fa pudor de socarrim», va afegir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Blanes aposta pel turisme de cementiris

Blanes aposta pel turisme de cementiris

En el recinte hi ha enterrats des de Joaquim Ruyra fins a Carl Faust

Detenen a Lloret un fugitiu que estava buscat per suborn a l´Azerbaidjan

La Guàrdia Civil el va arrestar després de trobar-ne el rastre en un casino de la costa

La CUP lamenta que el govern d´Anglès «no s´impliqui» a tenir ambulàncies 24 hores

La CUP d'Anglès va lamentar ahir la «manca d'implicació» del govern d'Anglès (CiU-AM) en la...

Tossa realitza treballs forestals a Sant Grau

Tossa realitza treballs forestals a Sant Grau

L'Ajuntament de Tossa ha realitzat una obra de millora i tallada selectiva a 10 hectàrees de la...

Hostalric aprova per unanimitat atorgar tres Medalles d´Argent

L'Ajuntament d'Hostalric atorgarà tres Medalles d'Argent en reconeixement als serveis...

Enllaços recomanats: Premis cinema