El grup municipal de CiU a Tossa va presentar en el darrer ple una moció d'urgència per demanar que es "prioritzi" la reobertura de les urgències nocturnes del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Tossa davant dels de Lloret, Blanes o Malgrat, i que va ser aprovada amb el suport de la regidora d'ERC, Núria Serra. "Considerem que, atesa la particular situació geogràfica i d'accessibilitat, resulta encara més necessària l'obertura del CAP de Tossa respecte del de Lloret per la seva proximitat en línia recta a l'Hospital Comarcal", exposa la moció.

"Sabem que la petició de reobertura coincideix amb la proposta institucional aprovada, però insistim en la prioritat que sigui primer a Tossa", va remarcar la regidora de CiU, Imma Colom, en relació a l'aprovació per unanimitat, minuts abans, de la proposta de declaració institucional en contra del tancament del CAP a la nit, reestructuració de les farmàcies de guàrdia i adhesió a l'acord de la Diputació sobre la nova organització del Transport Sanitari.

L'equip de govern (TU), però, va decidir votar en contra al·legant que no els correspon a ells dir que altres poblacions "no tinguin el CAP perquè el tinguem primer nosaltres". "Com a alcaldessa no puc votar una moció en la qual es diu que es tanquin els CAP dels pobles veïns i que s'obri el meu", va dir Gisela Saladich, qui va afegir que aquesta petició era un "disbarat". "Hem de lluitar perquè a Tossa el CAP obri 24 hores independentment del que passi a Lloret, Malgrat o Blanes, però no a canvi de la salut o les urgències d'uns o d'altres", va subratllar l'alcaldessa, tot precisant que era una "opinió personal".

Va ser en aquest punt quan Colom va recordar que en la moció "en cap cas" es demana tancar els altres CAP. "El que reivindiquem és la necessitat que es reobri a Tossa abans que en altres municipis de la Selva marítima", va puntualitzar la regidora convergent sobre el document, on s'exposa que "davant de les urgències que es presenten és necessari assegurar que es pugui estabilitzar el pacient" i que per això cal un metge a la població "a tota hora".

En aquest sentit, tant l'equip de govern com ERC van criticar a CiU que no optessin per treballar aquest punt juntament amb la proposta institucional. "Els vaig dir que tenien la porta oberta per parlar de qualsevol tema, i han preferit entrar una moció a corre-cuita perquè no fos cas que la doctora Colom quedés exclosa d'una iniciativa com aquesta. I aquesta és la gran veritat, i la resta és comèdia", va criticar Saladich. "La doctora Colom no té la intenció de quedar exclosa de res, que bé prou ho han intentat", va contestar l'edil convergent, qui va lamentar que es "barregessin" temes polítics i personals.