Una veïna de Caldes de Malavella ha denunciat l'alcalde, Salvador Balliu, com a propietari de l'habitatge que té llogat, per -segons assegura- "haver-li tret les portes d'accés del pis" en no poder fer front al cost del lloguer de 360 euros mensuals.

Segons la denúncia posada per l'afectada -que respon a les inicials T. R. i que té al seu càrrec dos menors, de 8 i 12 anys-, els fets es van produir el 15 de febrer quan, en tornar a casa al vespre, es va adonar que les dues portes d'accés a l'immoble no hi eren. Segons el document, "la denunciant va estar segura que l'autor havia estat Salvador Balliu, ja que per accedir al seu pis s'ha de tenir porta d'accés al bloc". A més, la dona també assegura a la denúncia que, en una conversa telefònica amb Balliu posterior als fets, aquest la va "amenaçar" dient que els seus fills "no els podia tenir en un pis sense portes". "M'he endarrerit en els pagaments i ja m'he posat en contacte amb serveis socials perquè m'ajudin. Mentrestant, no puc marxar d'aquest pis fins que no en trobi un que pugui pagar, perquè no sé on deixar les coses", ha dit T. R. a Diari de Girona. Així mateix, afegeix que el propietari "ha tallat la llum" del pis i que en el moment dels fets va avisar primer a la Policia Municipal, però que aquests la van remetre als Mossos d'Esquadra indicant-li que seria "millor", ja que Salvador Balliu, com a batlle de Caldes, és "el seu cap".

L'altra versió dels fets

Per la seva banda, Balliu, com a propietari de l'immoble, nega rotundament haver extret les portes del pis i acusa la denunciant d'haver-les "venut". "Jo tinc pisos de lloguer i m'he assabentat que aquesta senyora, que no em paga des de fa sis mesos, s'està venent les portes", explica Balliu a títol personal, tot afegint que no ha pogut comprovar l'estat de l'habitatge perquè desconeix si T. R. encara hi viu. "No sé si ella ha marxat o no del pis i no vull anar-hi i que em puguin acusar de res", assenyala Balliu, qui afegeix que ja ha presentat diverses denúncies, l'última de les quals per difamació.

"He posat una denúncia i els meus advocats ho estan treballant, perquè és un tema personal. Ara hi ha un deute de sis mesos i per tant és un tema de jutjat", assegura l'alcalde de Caldes, que també indica que l'aigua i la llum la va acabar pagant ell perquè "no li tallessin" a la llogatera.

"L'únic que vull és que aquesta senyora se'n vagi del pis, perquè no paga i és una persona conflictiva. A Caldes ha estat en quatre pisos més i tots han acabat així", conlou Balliu.