El govern de Breda vol iniciar el procés per tenir un tanatori al municipi

L'executiva local (ERC) portarà al ple del pròxim dilluns, una proposta per posar en marxa l'expedient de municipalització dels serveis funeraris

21.03.2016 | 07:26
El futur tanatori s´ubicarà al costat del cementiri municipal.

L´equip de govern de Breda (ERC) vol iniciar el procés que ha de permetre la construcció d´un tanatori al municipi. Per això, portarà en el ple del pròxim dilluns, una proposta d´acord per començar l´expedient de municipalització dels serveis funeraris, un tràmit necessari per llei, per poder tenir un tanatori a la localitat. Segons va explicar ahir l´alcalde i regidor d´Urbanisme, Dídac Manresa, això no significa, però, que la gestió del servei passi a ser municipal. «El procés de municipalització significa que volem iniciar tots els tràmits per obtenir un tanatori, però respecte a la seva gestió, encara hem de mirar com fer-ho» va precisar Manresa, qui va recordar que a Arbúcies, Sant Celoni o Hostalric, aquest servei està «externalitzat». Amb aquest objectiu, el govern local també proposarà en el ple la constitució d´una Comissió d´estudi formada per diversos regidors de l´equip de govern així com tècnics i secretaris municipals, que «avaluï i elabori un informe» que «serveixi de guia» a l´hora de desenvolupar tots els passos necessaris.

De moment, però, el consistori ja sap on s´ubicarà el futur tanatori: al costat del cementiri municipal. «Durant la legislatura passada –en la qual governava CiU– ja es va començar el procés d´ocupació directe de la parcel·la destinada al futur tanatori, ubicada al costat del cementiri. Ara, nosaltres l´hem acabat» va assenyalar el batlle bredenc, qui va precisar que «si finalment s´acaba duent a terme» encara faltarà la licitació i adjudicació del projecte a través d´un concurs públic. «Si tot va bé, l´obra es podria adjudicar durant el segon semestre d´aquest any, i podria estar enllestida, al llarg del primer semestre de l'any que ve» va avançar Manresa, qui va afegir que aquest és un servei reclamat pels veïns de Breda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema