El turisme esportiu s'apodera de Blanes i Lloret aquesta Setmana Santa

Per primer cop després de 15 anys, els organitzadors del «Lloretfest» no ofereixen cap paquet turístic per aquest 2016

23.03.2016 | 07:23
La primera competició celebrada a Blanes va ser el 16è Torneig Internacional Esportiu de Centres Escolars.

El turisme esportiu pren força a les poblacions de Blanes i Lloret de Mar, on aquesta Setmana Santa es preveu la presència de més de 18.000 persones -entre participants, tècnics i acompanyants- arribades a la Costa Brava Sud, per participar en alguna competició esportiva.

A Lloret de Mar, l'Ajuntament calcula que a partir d'aquesta setmana més de 8.000 persones arribaran a la localitat procedents, de diferents països europeus o del Japó, Brasil, Mèxic, Qatar o els Estats Units, per participar en alguna de les deu competicions que s'han organitzat i entre les quals destaquen: el Torneig Costa Brava d'Ultimate & Freestyle, que enguany arriba a la dotzena edició amb 350 participants; el Torneig MIC (Mediterranean International Cup) de futbol base internacional, que novament se celebrarà a terres gironines amb més de 1.500 participants, o el primer Global U14 Basketball Experience, que aplega gairebé 1.000 persones i que a més de la competició esportiva compta també amb un programa formatiu especialitzat.

Lloret de Mar està certificada com a Destinació de Turisme Esportiu (DTE) des de 2010 en la categoria multiesport per a les modalitats esportives de futbol, atletisme, natació i ciclisme. Així, segons l'Ajuntament, durant el 2015 van passar per aquesta població un total de 29.118 esportistes i 20.026 acompanyants, que van participar en un total de 242 esdeveniments esportius que es van celebrar a la població. Aquestes xifres van representar un augment del 18,6% i del 27,5% respecte a les dades del 2014, un any durant el qual van tenir lloc 250 esdeveniments i es van rebre 40.248 esportistes i acompanyants.

Pel que fa a Blanes, el consistori preveu que passin per les instal·lacions de la Ciutat Esportiva més de 5.000 esportistes, una xifra que s'esperà que es dupliqui amb la presència dels tècnics, familiars i acompanyats. En total, a la localitat blanenca s'han programat vuit activitats organitzades per federacions i entitats internacionals i nacionals, que comptaran amb esportistes d'arreu d'Europa i Catalunya, amb competicions, tornejos i entrenaments de diversos àmbits i disciplines. El tret de sortida al cicle d'activitats el va donar enguany el 16è Torneig Internacional Esportiu de Centres Escolars organitzat per Stucom, que va aplegar més de 400 estudiants d'arreu d'Europa, i que va finalitzar el passat cap de setmana. La resta de competicions d'aquests dies inclouen la Globasket (Global Basketball Experience 2016), amb 30 equips de categoria U14 -22 de masculins i vuit de femenins- que competiran fins a mitjans d'aquesta setmana; el Komm Mit de futbol, amb 1.200 participants de Dinamarca, Albània i Alemanya; o el Torneig Setmana Santa, que se celebrarà del 25 al 27 de març i que comptarà amb uns 200 jugadors i jugadores, entre altres.

Cap oferta del «Lloretfest»
D'altra banda, i per primera vegada després de 15 anys, l'esdeveniment conegut com a «Lloretfest» no ofereix, a la seva pàgina web, cap paquet turístic per aquest 2016. Destinat principalment a joves universitaris, els organitzadors d'aquest esdeveniment oferien durant la Setmana Santa, paquets amb una programació on es compaginava l'activitat esportiva i l'oci nocturn, amb rondes als bars o entrada lliure a diverses discoteques. Cal tenir en compte, que el nombre de participants en aquest esdeveniment havia baixat en les últimes edicions, a causa de la crisi econòmica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema