ERC de Breda aprova en solitari engegar el procés pel tanatori

L'oposició recrimina a l'equip de govern que els inclogui en la comissió d'estudi que ha d'establir les directrius per a la seva licitació

24.03.2016 | 07:19
Imatge del ple de Breda que va celebrar-se aquest dilluns.
Imatge del ple de Breda que va celebrar-se aquest dilluns.

L'Ajuntament de Breda va celebrar dilluns el ple ordinari on el punt més destacat va ser l'aprovació de l'acord per a l'inici de l'expedient de municipalització de serveis funeraris i la creació d'una Comissió d'Estudi. L'aprovació ha de ser el tret de sortida al procés que ha d'acabar amb la construcció d'un tanatori. La comissió, van informar fonts municipals, haurà d'establir les directrius a l'hora de fer els plecs de clàusules per a la licitació d'aquest tanatori. El punt es va aprovar amb els vots a favor d'ERC, al govern; les abstencions de Convergència i Tots per Breda; i el vot en contra de la CUP, el regidor de la qual Oscar Montero considera que el model del servei s'encara cap a la gestió privada. Tant la CUP com la resta de partits de l'oposició van queixar-se que no se'ls inclogui a la comissió d'estudi, que estarà formada per l'alcalde, el regidor de serveis, el regidor de cultura, l'arquitecte tècnic i la tècnica d'administració especial de l'Ajuntament.

Un altre dels punts destacats va ser la ratificació de l'acord de Junta de Govern Local en el qual s'aprova un Acord de Compromís de Despesa per al manteniment de l'enllumenat i subministrament del servei del nou enllumenat públic que s'instal·larà al municipi. Aquest canvi es farà a través del programa BeEnergi, destinat a inversions en eficiència energètica. El nou enllumenat públic adoptarà la tecnologia LED, que pot aportar un estalvi de fins a un 65%, segons les fonts municipals. La mesura es va aprovar amb els vots a favor de tots els partits excepte l'abstenció de CDC.

El ple també va aprovar les modificacions de les ordenances fiscals número 17 i 18. La primera afecta les taxes de la piscina municipal, en la qual es canvien els criteris de fixació de preus segons si s'està o no empadronat al municipi. Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor de tots els partits excepte l'abstenció de la CUP. La segona afecta la prestació de serveis en cementiris locals, conducció de cadàvers i altres serveis funeraris locals. Aquest punt regula la figura del nínxol restituït, que s'ofereix amb una reducció del 50% de l'import respecte als nínxols nous. El punt es va aprovar amb els vots a favor de tots els partits excepte l'abstenció de Convergència.

En l'apartat de mocions, la més destacada és l'aprovació per unanimitat de la moció de suport a la petició d'introducció del Servei d'Urgències Pediàtriques a l'hospital de Sant Celoni. El ple de l'Ajuntament va donar suport al col·lectiu Mares del Baix Montseny, que reclamen aquest servei ara per ara inexistent i que beneficiaria 17.000 nens de 0 a 14 anys. Per proximitat, les urgències de Sant Celoni són les que utilitzen els veïns de Breda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

Enllaços recomanats: Premis cinema