Blanes va celebrar ahir l'Aplec del Vilar, una tradició que es remunta al segle XVII i que va comptar enguany amb la presència del bisbe de Girona, Francesc Pardo qui va encapçalar per primera vegada, la celebració de l'Any Sant de la Misericòrdia, un temps especial de gràcia i de perdó que l'església universal viurà fins al 20 de novembre de 2016. Atès que en l'Any Sant de la Misericòrdia la indulgència adquireix una rellevància particular, el bisbe va designar el desembre passat un total de 13 temples de la Diòcesi de Girona on es podrà rebre aquesta indulgència plenària, entre els quals s'hi inclou el Santuari del Vilar de Blanes.

Durant la cerimònia, el bisbe va protagonitzar el ritual d'obertura de les portes del Santuari amb aigua beneïda, permetent-se tot seguit l'accés de tothom a l'interior. Seguidament, Francesc Pardo va presidir l'ofici solemne que va comptar amb la participació de representants de la corporació municipal, encapçalats per l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, així com per regidors del consistori, membres de l'Obreria del Vilar i d'alguns dels cossos de seguretat i emergència que operen a Blanes.

L'Any Jubilar es va iniciar mundialment a finals del 2015 amb la cerimònia d'obertura de la Porta Santa a la Basílica de Sant Pere del Vaticà, que va anar a càrrec del papa Francesc.