El Concurs Internacional de Focs d'Artifici de Blanes recuperarà en la seva edició d'aquest any els cinc dies de programa d'espectacles, després que es reduïssin a quatre per motius econòmics el 2012, segons informa l'ajuntament d'aquesta localitat.

La cita d'aquest 2016 tindrà lloc del 22 al 26 de juliol i cada jornada arrencarà com és habitual a les 22:30 hores amb el llançament de la pirotècnia des de l'espai de seguretat ubicat al voltant al conjunt rocallós de Sa Palomera.

El regidor de Cultura i Festes, Quim Torrecillas, considera que la recuperació del dia perdut el 2012 suposarà "una manera de dinamitzar molt més el municipi", ja que els càlculs de l'àrea de Promoció calculen l'impacte econòmic de cada sessió en mig milió d'euros.

El pressupost d'aquest any és de 126.000 euros i l'ampliació en una jornada s'ha aconseguit després de la firma d'un acord amb l'Associació de Firaires de Barcelona, que disposarà d'un dia més d'instal·lació de les seves atraccions, ja que el festival coincideix amb les festes patronals de Blanes.

Cadascuna de les empreses que concursin rebrà 19.000 euros i optarà a un premi de 6.000 més, al qual se suma la garantia de tornar en l'edició de 2017.