L'Ajuntament de Tossa ha signat un conveni amb el Laboratori de Patrimoni i Turisme Cultural de la Universitat de Barcelona (LABPATC) per a la cessió d'ús i gestió de Can Canga durant tres anys com a espai de recerca, activitats formatives i de difusió del patrimoni culinari, cuina tradicional i turisme gastronòmic, segons va informar ahir l'Ajuntament a través d'un comunicat. Impulsat per la regidora de Turisme, Mª Àngels Pujals, i el director del LABPATC, Jordi Tresserras, aquest conveni permetrà que Can Ganga es converteixi en la seu del TossaLab, un espai de recerca, formació i innovació en cultura, gastronomia i turisme que treballarà en sinergia amb d'altres equipaments ja existents, com l'espai Francesc Colomer. Així mateix, segons el consistori, es promourà l'articulació amb el campus de l'alimentació de la UB-Torribera; la Càtedra UNESCO Alimentació, Cultura i Desenvolupament -coordinada per la Universitat Oberta de Catalunya-; i amb la Càtedra UNESCO Cultura, Turisme i Desenvolupament -coordinada per la Université de Paris 1 Sorbonne-, on participen tant la Universitat de Barcelona com la Universitat de Girona.

Can Ganga és una casa singular del segle XVI adquirida per l'Ajuntament l'any 2002. És coneguda també com a Can Leandro, una de les primeres edificacions que es van establir fora de la muralla al segle XVI, a la banda de llevant del barri de Sa Roqueta. Quan l'Ajuntament va adquirir Can Ganga, va procedir a la rehabilitació de l'edifici per a la ubicació del Museu Etnogràfic de Tossa, que es va inaugurar l'any 2007 i que actualment estava tancat al públic i necessitava una adaptació a la normativa vigent i plantejar un projecte museològic/museogràfic actualitzat.