Blanes rebutja la moció per evitar la implantació de nous supermercats

El text presentat per
ICV-EUiA proposava també la redacció d'un pla de protecció del comerç local

04.04.2016 | 07:05

El ple de Blanes va rebutjar ahir una moció presentada per ICV-EUiA en la qual s'instava el govern local a aplicar «de manera urgent» una moratòria en la concessió de llicències de grans superfícies comercials. La moció, que també demanava que s'iniciés la redacció d'un pla de protecció del comerç local i que s'implementes o apuges els impostos a aquestes superfícies comercials, va ser rebutjada amb 13 vots en contra -PSC, CiU, ERC, C's i PP- i vuit a favor -ICV-EUiA, CUP i Batega.
«No estem proposant tancar tots els supermercats de Blanes, sinó que l'Ajuntament suspengui temporalment les noves llicències per a supermercats, mentre s'estudia i es regula aquesta qüestió» va exposar a l'inici del punt el regidor d'ICV-EUiA, Víctor Catalan, recordant que aquesta moció ja havia estat portada al ple de novembre i que la van retirar «donant un vot de confiança» a l'equip de govern. «Ens van dir que convocarien una taula de treball per parlar de la gestió dels supermercats. La van convocar el 22 de gener, però un dia abans la van desconvocar» va dir Catalan qui va lamentar que «l'equilibri» entre el gran i el petit comerç «s'ha trencat».
En resposta, la regidora de Comerç Dafne Galvany (CiU) va reconèixer que cal «buscar l'equilibri entre totes les activitats» perquè «puguin funcionar a l'hora» tenint en compte que tenen un «públic ciutadà diferent». Però també va defensar que cal «apostar per una nova economia que crea ocupació directa i indirectament». «El 60% de les vacants d'aquests supermercats han estat cobertes amb persones del SOC (El Servei d'Ocupació de Catalunya) de Blanes» va subratllar Galvany.

Posicions de l'oposició
Pel que fa a la resta de grups, els més reivindicatius van ser Batega per Blanes i la CUP. «Em preocupa que només aneu als barris a buscar el vot» va dir el regidor Jordi Urgell de Batega qui va afegir que cal «mirar per les famílies blanenques que han aixecat el poble». «Sembla que la sagrada llei del lliure comerç no fa veure que el més fort es menja el més petit» va dir Jaume Pujadas de la CUP. Per la seva banda, Salvador Tordera (PP) va recordar la «quantitat de llocs que generen els supermercats» mentre que C'S es va defensar el «lliure comerç». «Per tenir riquesa s'ha de generar riquesa» va concloure l'alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

El grup municipal demana que se suspengui cautelarment la consulta popular del 20 de novembre fins...

Puigdemont serà nomenat Confrare d´Honor de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

La capital de la Selva celebrarà la 35a edició de la festa del 10 al 13 de novembre.

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

Aporta un dictamen d'un catedràtic de la UdG que considera que el conveni signat entre...

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L'actual director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s'estrenarà al jurat en la 53a...

Caldes preveu licitar les obres del Tourist Club a principis del 2017

Caldes preveu licitar les obres del Tourist Club a principis del 2017

Les actuacions estan pressupostades en uns 3,5 milions d'euros, que pagaran els veïns

Enllaços recomanats: Premis cinema