Engeguen una campanya contra la construcció d´un hotel a cala Morisca

L'Associació de Naturalistes de Girona recull firmes per demanar a l'Ajuntament de Tossa de Mar que «preservi» aquest espai natural

04.04.2016 | 07:05

L'Associació de Naturalistes de Girona ha engegat una campanya de recollida de firmes per demanar a l'Ajuntament de Tossa de Mar que no permeti la construcció d'un hotel de quatre estrelles i una zona d'equipaments, al sector de cala Morisca després que s'aprovés, en el passat ple de març, el conveni de gestió urbanística necessari per tirar endavant aquest projecte. La campanya es desenvolupa a través de la pàgina web Change.org, on els naturalistes gironins expliquen que consideren que una construcció hotelera d'aquesta envergadura -de fins a 26.000 metres quadrats- implicaria «no només la degradació natural i paisatgística d'una de les zones més emblemàtiques i ben conservades de la zona sinó també un fort impacte ambiental no contemplat en l'aprovació del projecte».
De moment, ja han recollit 370 signatures de les 500 que esperen assolir. «Volem que l'Ajuntament de Tossa de Mar sigui conscient que la seva imatge es pot veure empitjorada amb una obra com aquesta» assenyalava ahir el portaveu dels Naturalistes, Enric Cortiñas qui afegia que, una vegada tancada la campanya «Salvem Cala Morisca», entregaran les firmes al govern de Tossa. «De moment, recollim l'opinió popular i més endavant, si el procés urbanístic segueix endavant, presentarem al·legacions al projecte» va puntualitzar Cortiñas.
A més, en el document de presentació de la campanya, l'entitat recorda que la cala Morisca per?tany a un dels espais que segons el Catàleg d'espais d'interès natural i paisatgístic de les comarques gironines «s'haurien de preservar». «Aquest document elaborat per la mateixa ANG, reclama entre altres mesures mantenir la zona sense edificar, i fixar-ne la seva protecció com a espai lliure permanent, dins els catàlegs municipals de protecció del paisatge de Lloret i de Tossa» subratllen els naturalistes en el text on afegeixen que Cala Morisca és un cas de «mala gestió urbanística» i que busca establir un «un model turístic, a primera línia de mar, insostenible i amb un fort impacte ambiental».

Conveni signat
En el conveni signat entre el consistori i l'empresa propietària dels terrenys, Tossagur S.L. s'estableix que s'autoritzarà la construcció d'aquest hotel a canvi que el propietari cedeixi sense dret a aprofitament els terrenys de zona verda i vialitat, assumeixi el cost de l'accés al sector des del terme de Tossa, a través de la urbanització Martossa, i el cost d'una depuradora per tractar les aigües residuals del futur hotel i de la urbanització. Per la seva part, el consistori assegura que aquesta proposta permetrà també que s'augmenti l'espai de zona verda, la superfície d'equipaments, que es regularitzin les amplades dels carrers o es traci un nou vial per evitar un cul de sac, entre altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

Enllaços recomanats: Premis cinema