La consellera de Governació, Meritxell Borràs, va assegurar ahir que els alcaldes del Baix Montseny no impulsaran la creació de la nova comarca fins després del congrés nacional del món local previst per a la tardor. Durant la seva visita a Girona, la consellera va detallar que el territori «no té pressa» i està d'acord amb esperar primer a què es consensuï un mapa d'organització territorial. «Seria bo que tot allò que es refereix a divisió territorial ho puguem estructurar tot el conjunt de Catalunya i que, a partir d'aquí, veiem la possibilitat o no de tirar endavant noves comarques», va afirmar Borràs, que va assegurar que els alcaldes del Baix Montseny estan estudiant la possibilitat de configurar una comarca pròpia però afegeix que no tenen «cap neguit d'immediatesa».

Així, segons Meritxell Borràs, aquests procediments no depenen de deixar passar «dos mesos o de deu» i poden esperar a què ajuntaments, consells comarcals, diputacions, partits polítics i Govern defineixin l'organització territorial. «Hem parlat amb alguns dels alcaldes del Baix Montseny i és un tema que estudien però sense cap neguit d'immediatesa», va afirmar Borràs que va advocar perquè, primer, «món local i Govern es dotin de les línies bàsiques per ordenar el territori». En aquest congrés, es definirà no només l'organització territorial, també el finançament del món local i la legislació de governs locals.

El Baix Montseny quedaria a cavall entre les comarques gironines i l'àmbit metropolità i abasta municipis com Sant Celoni, Gualba, Llinars, Vallgorguina, Campins o Sant Esteve de Palautordera, del Vallès Oriental; i Riells i Viabrea, Breda, Hostalric, Arbúcies, Massanes o Sant Feliu de Buixalleu de la comarca de la Selva.