Blanes ampliarà la plantilla de la policia municipal amb quatre agents nous

Es destinarà un efectiu a cobrir una baixa per jubilació

04.04.2016 | 07:05

El ple de Blanes va aprovar dijous a la nit, amb 20 vots a favor i una abstenció, la proposta de l'equip de govern (CDC, PSC i ERC) d'incorporar quatre nous agents a la plantilla de la policia municipal. També es destinarà un nou agent a cobrir una baixa per jubilació.

Segons la proposta presentada, el cos de la policia municipal de Blanes no s'ha ampliat des de l'any 2007, tot i que s'ha produït un envelliment de l'edat dels agents en actiu. En concret, la mitjana d'edat dels agents de Policia està en més de 48 anys, 15 agents estan a prop dels 60 anys o ja els tenen i prop de la meitat de la plantilla està per sobre dels 50 anys. En l'actualitat, 71 agents formen el cos de la policia local de Blanes.

«Fins ara no s'han creat noves places per raons pressupostàries» va explicar la regidora de Seguretat, Pepa Celaya (PSC) qui va avançar que s'està treballant en un nou model de Policia Municipal pel període 2016-2019 en el qual «es potenciïn les funcions de Policia Administrativa», les quals permetran als nous agents accedir a bases de dades municipals i aixecar actes que podrien derivar sancions i propostes per millorar les activitats que fiscalitzen, entre altres.

En aquest sentit, Celaya també va explicar que els nous agents, després del procés selectiu pertinent, hauran de cursar un any de formació a l'Escola de Policia de Catalunya, situada a Mollet del Vallès. El curs dura un any escolar, és a dir d'octubre a juny, amb la qual cosa, en cas de començar el procés formatiu aquest any, estarien en condicions d'incorporar-se a treballar a partir de l'estiu de 2017.

A la policia local de Blanes hi ha cinc agents interins, els llocs de treball dels quals es mantindran, sense veure afectats per les futures incorporacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema