El PSC entrarà a formar part de l'equip de govern de Lloret de Mar, format actualment per CDC i ERC, segons van confirmar ahir socialistes i convergents. Amb la incorporació dels tres regidors socialistes -Antonio Jesús Lorente, Eduardo López i Cristian Fernández- el govern local obtindrà 11 regidors del 21 que formen el consistori i assolirà així la majoria absoluta.

CDC va guanyar les eleccions el maig de 2015 i la candidatura encapçalada per Jaume Dulsat va obtenir sis regidors, que van augmentar fins a vuit, després del pacte amb ERC i la incorporació dels dos edils republicans a l'equip de Govern.?«Des de l'inici d'aquesta legislatura, el PSC ha fet una oposició molt constructiva i hem tingut molt bona sintonia» va destacar el primer tinent d'alcalde, Albert Robert (CDC) qui va afegir que el pacte ha sigut «fàcil» perquè el que volien totes les parts era «complir el màxim de propostes» dels programes electorals. «El què s'ha fet és complementar el Pla d'Acció de Govern amb propostes del PSC» va precisar Robert.

En aquest sentit, el primer tinent d'alcalde també va assenyalar que tot i que la majoria absoluta els donarà estabilitat, això suposarà una «tranquil·litat relativa». «Tenir majoria absoluta no significa fer el que vulguem, no som així. Seguirem acceptant les propostes positives pel poble que arriben dels grups municipals i treballant per Lloret» va afegir Robert.

Per la seva part, els socialistes van ser més cautelosos i van recordar que els detalls del pacte es donaran a conèixer demà en una roda de premsa. «S'ha arribat a un bon acord que donarà estabilitat a l'Ajuntament lloretenc» va valorar Marc Lamuà, secretari d'organització del PSC gironí. Així, ja són sis de les set ciutats amb més habitants de la província de Girona, on hi ha un pacte sociovergent: Lloret, Girona, Olot, Palafrugell, Figueres i Blanes. Només queda Salt, on governa ERC amb la CUP.

Possible entrada de Martínez

Sobre la possible entrada del regidor no adscrit, Enric Martínez -que anteriorment era del PP- el primer tinent d'alcalde va precisar que els ha comentat les «seves ganes de treballar pel poble» formant part de l'equip de govern. «És una decisió que dependrà de tots i que es prendrà més endavant» va precisar Robert. Per la seva part, Martínez va reiterar la seva oferta de «col·laborar» com ja havia fet quan encara era regidor del PP. «La porta segueix oberta i no hi ha res tancat» va puntualitzar, afegint que votarà a favor del nou cartipàs.