L'ampolla de vodka més cara de tota la província es troba a Lloret. El preu, reduït gràcies a un acord judicial, és de dos anys i mig de presó i 3.450 euros de multa que hauran de pagar de forma solidària la parella que el 30 d'agost de 2014 va enviar a l'UCI una dona -mare i sogra dels acusats- que no els va donar més beure quan ja s'havia acabat una festa particular regada d'alcohol i metamfetamina txeca -pervitín.

Si el fiscal Francisco Soto, i les defenses -Francesc Nogué i Obdlui Rivas- no haguessin arribat a un pacte, els dos processats podrien acabar condemnats a una pena de vuit anys de presó per temptativa d'homicidi. L'home, Jaime Garrido, per haver-se tret la seva bota campera per agredir la sogra i la dona, Verena Uwira, per haver-li clavat tres plantofades i consentir l'agressió amb la sabata.

La brutal pallissa va deixar la dona al llindar de la mort si no fos perquè els serveis d'emergència van arribar ràpidament al domicili del carrer Lleida on van passar els fets. Ha perdut part de la dentadura, no hi veu bé de l'ull on li va quedar fracturada l'òrbita i necessita medicació pels mals de cap a causa de les fractures que va patir en el maxil·lar superior i els ossos del nas.

L'acceptació del pacte estava condicionada a reconèixer els fets tal com estaven recollits en l'escrit de qualificació provisional que va elaborar el fiscal, en què s'especificava que els acusats van iniciar una discussió al domicili familiar a causa d'una ampolla de vodka, ella va bufetejar la mare i ell la va pegar amb les sabates que duia posades en aquell moment.

Aquesta succinta explicació obvia els detalls que la víctima va explicar durant la instrucció i que ahir va evitar haver de repetir a causa del reconeixement de fets.

L'explicació a instrucció

En la seva declaració judicial després de sortir de l'UCI, la víctima va explicar que el seu gendre pensava que ella havia amagat una ampolla de vokda a casa i no la hi ?volia donar, cosa que va motivar una ?acalorada discussió que va anar ?pujant de to per moments, fins que la seva filla li va clavar tres mastegots.

En el mateix moment, el gendre es va treure la bota que duia posada i va colpejar-la amb el tacó de fusta al cap. No tenint-ne prou amb aquesta agressió, la va estirar pels cabells fins a portar-la a la terrassa per seguir pegant-la i, de nou, la va arrossegar pels cabells altra vegada fins a l'interior del pis per apallissar-la novament. Només va aturar-se quan la seva parella i filla de la víctima li ho va demanar. Va ser la pròpia agredida qui va haver de trucar a l'ambulància.

Abans de ser detinguda, la filla de la dona va arribar a donar tres versions diferents: una que implicava la seva parella, l'altra que l'exculpant i una tercera que deia que la seva mare va caure.