La Corporació diu que no s´ha detectat cap irregularitat en el menjar

La CSMS?respon a les queixes expressades al síndic de Lloret pel sociosanitari que se serveixen més de 30.000 àpats cada any

11.04.2016 | 07:03
El síndic de Lloret, Quim Teixidor.
El síndic de Lloret, Quim Teixidor.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva, responsable de l'hospital sociosanitari de Lloret de Mar, ha emès un comunicat per respondre la denúncia del síndic de la localitat, Quim Teixidor, sobre les queixes que ha rebut per la qualitat del càtering que se serveix als usuaris del citat centre d'atenció. La Corporació afirma que les inspeccions de Sanitat no han detectat cap irregularitat en la qualitat del menjar i que durant l'any se serveixen més de 30.000 àpats, de manera que considera que no és adequat dir que el menjar és de «mala qualitat», «és dolent i molt millorable» i «és el moment d'actuar a favor de la gent gran de Lloret», com va exposar el síndic en el ple d'aquest dilluns.
La Corporació recorda que la denúncia de Teixidor es basa en 14 reclamacions que va rebre l'any 2015 sobre la qualitat del servei de menjador que se serveix al centre sociosanitari de Lloret. En el ple, el síndic va exposar de les queixes que «el menjar està mal cuinat, és de baixa qualitat, mai hi ha frutia natural, les verdures en mal estat i les sopes són insípides». Parlant de xifres, la CSMS apunta que és l'empresa Serhs Food la que realitza el servei, i que proporciona més de 30.000 àpats anuals al centre sociosanitari de Lloret de Mar, amb més de 55 dietes diferents amb criteris econòmics, processos de treball i criteris de qualitat definits en el contracte, plecs dels quals, contracte i menús de cada temporada de l'any en vigor, ja va rebre Teixidor el mateix any 2015, afirma la direcció de la Corporació.
La CSMS?afirma que l'estructura i planificació dels menús es realitzen d'acord amb les recomanacions nutricionals que donen els organismes oficials de Salut Pública (OMS, Societat Espanyola de Nutrició Comunitària i Generalitat de Catalunya) conjuntament amb la col·laboració dels responsables de cada centre, sense que constin a les inspeccions de Sanitat, tant de cuina com les específiques dels sociosanitaris, cap irregularitat en la qualitat del menjar.
També ha exposat que es disposen de sistemes d'homologació de proveïdors, productes vegetals certificats, variats i de proximitat, un protocol pactat amb la CSMS i amb el vistiplau de Sanitat, i la realització de tasts sistemàtics conjuntament amb els responsables del contracte i dels centres Corporatius. En el cas del centre Sociosanitari de Lloret, ha detallat, es compta amb una Comissió d'Alimentació on hi ha membres de l'empresa, de la CSMS i una dietista assignada especialitzada per complir tots els requisits d'una dieta equilibrada i adaptada a les característiques i necessitats de les persones d'edat avançada.

No posar en dubte
Finalment, la Corporació reconeix que cadascuna de les 14 reclamacions s'han de tractar de forma individual i han de servir per continuar millorant el servei, «però en cap cas han de servir per posar en dubte la qualitat d'un servei de més de 30.000 àpats anuals amb afirmacions com la "mala qualitat", "el menjar és dolent i molt millorable" i "és el moment d'actuar a favor de la gent gran de Lloret"».
«Oferir una nutrició adequada i de qualitat als pacients de la CSMS és una part indispensable del tractament sanitari, i això implica no només una atenció mèdica, quirúrgica i/o psicològica sinó també nutricional», ha conclòs la direcció de la Corporació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

Enllaços recomanats: Premis cinema